Poznati

Princ Hari doputovao u London dan nakon što je objavljeno da kralj Čarls boluje od karcinoma

Komentari

Autor: Tanjug, Gardijan

06/02/2024

-

17:18

Princ Hari doputovao u London dan nakon što je objavljeno da kralj Čarls boluje od karcinoma
Princ Hari doputovao u London dan nakon što je objavljeno da kralj Čarls boluje od karcinoma - Copyright Ben Stansall/Pool photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Vojvoda od Saseksa i britanski princ Hari doputovao je danas u rezidenciju svog oca britanskog kralja Čarlsa III u Londonu, dan nakon što je Čarls saopštio da boluje od karcinoma.

Kraljev mlađi sin je fotografisan kako ga voze u Klarens Haus, u blizini Bakingemske palate, nakon što je iz Los Anđelesa doleteo u London, prenosi AP.

Hari je London došao sam, dok su vojvotkinja od Saseksa i njihova deca, princ Arči i princeza Lilibet, ostali kod kuće u Kaliforniji.

Poznavaoci kraljevskih prilila u Britaniji izrazili su nadu da će se Hari i njegov otac pomiriti nakon kraljeve dijagnoze, a bilo je i sugestija da bi vojvoda takođe mogao da popravi loš odnos sa svojim bratom, princom od Velsa.

Princ Hari odrekao se svojih prinčevskih dužnosti 2020, nakon čega se preselio u Kaliforniju sa suprugom Megan.

Tanjug/AP/James Manning/PA

 

Bakingemska palata saopštila je u ponedeljak uveče da je kralj započeo ambulantno lečenje raka koji je otkriven tokom nedavnog bolničkog lečenja zbog uvećane prostate.

Manje od 18 meseci vladavine na koju je čekao decenijama da počne, 75-godišnji monarh je suspendovao javne angažmane, ali će nastaviti sa državnim poslovima, uključujući nedeljne sastanke sa premijerom Rišijem Sunakom.

Tanjug AP/James Manning/PA via AP

 

 

Sunak je izjavio da je "zahvalan" što je kralju Čarlsu rak dijagonstifikovan "rano" i poželeo monarhu brz oporavak. On je dodao da je bio "šokiran i tužan" kada je čuo vest o kraljevoj dijagnozi, prenosi BBC.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin