Poznati

Princ Vilijam će zbog očeve bolesti preuzeti više obaveza na sebe

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

11:37

Princ Vilijam će zbog očeve bolesti preuzeti više obaveza na sebe
Princ Vilijam - Copyright Tanjug AP/Ben Stansall

veličina teksta

Aa Aa

Princ Vilijam, naslednik britanskog kralja Čarlsa III, preuzeće na sebe više ceremonijalnih i kraljevskih obaveza nakon što je objavljeno da monarh boluje od karcinoma i da ga očekuje hirurška intervencija, prenosi danas BBC.

Analizirajući šta očekuje britansku kraljevsku porodicu u narednom periodu, BBC navodi se da je princ Vilijam sada u situaciji u kakvoj je bio i kralj Čarls u vreme kada je bio princ od Velsa i kada je njegova majka, kraljica Elizabeta II bila bolesna.

Vilijam će morati da se brine i o ocu i o supruzi princezi Ketrin, za koju je ranije objavljeno da je podvrgnuta operaciji nakon koje se oporavlja, a imaće i veću ulogu kada je reč o javnim nastupima i obavljanju službenih dužnosti.

Kralj Čarls će nastaviti da obavlja pojedine dužnosti, odnosno biće čuvar papirologije i crvene kutije sa ministarstkim dokumentima, a prema mogućnostima će se sastajati sa državnim zvaničnicima.

Britanski javni servis navodi da će on propuštati ceremonijalne poslove i obaveze u kojima ima neposredan kontakt sa javnošću.

Bakingemska palata saopštila je juče da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak tokom posete bolnici zbog uvećane prostate.

U saopštenju se samo navodi da je otkriven "oblik raka", ali ne piše o kojoj vrsti raka je reč.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin