Poznati

Džoni Dep okončao svedočenje, svoju stranu priče na redu je da predstavi Amber Herd

Komentari

Autor: Guardian

26/04/2022

-

09:56

Džoni Dep okončao svedočenje, svoju stranu priče na redu je da predstavi Amber Herd
Džoni Dep okončao svedočenje, svoju stranu priče na redu je da predstavi Amber Herd - Copyright Tanjug/AP/Steve Helber

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Dep okončao je juče svoje svedočenje protiv bivše žene Amber Herd, proglasivši sebe žrtvom nasilja u porodici.

Time je završeno četvorodnevno unakrsno ispitivanje o njihovoj turbulentnoj vezi, u kom je Dep pokušao da dokaže da Herd nije ta koja je bila žrtva u njihovom odnosu. 

Podsećamo, on je tužio bivšu ženu za klevetu, nakon što je 2018. objavila kolumnu u Vašignton postu u kom je sebe nazvala žrtvom porodičnog nasilja. 

Dep i Herd često su snimali svoje svađe, kako bi kasnije mogli da ih puštaju jedno drugom, ukoliko se ne bi slagali oko toga šta je ko od njih rekao, a ti snimci bili su ključni dokaz na sudu tokom unakrsnog ispitivanja Depa.

Tako je poroti predstavljen jedan od tih snimaka u kom se čuje kako glumac upozorava Herd da će biti nasilja, ako njihove svađe nastave da se produbljuju.

"Sledeći korak, ako ne odem... biće krvoproliće, kao što je bilo na ostrvu", rekao je Dep u snimku, prenosi Guardian. 

U tom audio snimku, koji su pred sudom pustili advokati Herd, čuje se i kako je glumac ućutkuje uz psovke, kada mu ona kaže da "gasi cigarete na nekome drugom". 

Tanjug AP/Evelyn Hockstein/Pool via AP

 

"Je**no postoje posledice tvojih postupaka!", kaže joj Dep u tom snimku.

Međutim, on tvrdi da nije gasio cigarete na njenom telu, kao što su advokati odbrane insinuirali, nego da je "možda otresao malo pepela na nju".

"Ne vrišti od bola kao da sam na njoj ugasio cigaretu", rekao je glumac, nazvavši optužbe da je to učinio "sumanutim".

Na sudu je svedočio i kućepazitelj kog je Dizni angažovao da bude od pomoći tadašnjem bračnom paru dok su bili u iznajmljenoj kući u Australiji, koji je ispričao da je našao Depov komad prsta ispod šanka, koji mu je navodno otpao kada ga je jedna od glaša votke kojim ga je Amber gađala pogodila u šaku.

Šta je čudovište?

S druge strane, pročitane su i poruke koje je Dep poslao majci Amber Herd.

"Ono što treba da znate je da se vaša ćerka izdigla iznad košmarnog zadatka da se brine o ovom jadnom starom džankiju. Ni sekund ne prođe da ne pazi na mene, da drži oko na meni i vodi računa da sam dobro. Ima snagu hiljadu muškaraca", napisao joj je Dep.

Glumac je ranije opisao optužbe o njegovoj zloupotrebi supstanci kao "grozno preuveličane" i da je Herd ta koja je dovela do eskalacije njihovih svađa u fizičko nasilje.

Profimedia/Tanjug/AP/Brendan Smialowski

 

Advokat Herd više puta se vraćao na "čudovište", termin koji je Dep koristio u prepiskama sa Amber, za koji je tvrdio da je potekao od njegove bivše žene, kao opis njegove mračne strane. Ali advokati Herd pokazali su mu nekoliko drugih prepiski: sa lekarom, asistentom i Eltonom Džonom u kojima je Dep takođe pominjao "čudovište".

Takođe je davao različita objašnjenja toga šta je čudovište. U jednom trenutku je rekao da se to odnosi na alkohol i drogu, a u drugom da je "čudovište trezvenost", dodajući da je bio preplavljen zahtevima da prestane da pije.

Nedugo potom je dao još jedno objašnjenje: "Čudovište je lik koji je bio dovoljno glup da nastavi da učestvuje u svađama koje nigde ne vode".

"U svađama imaš običaj da udaraš"

U jednom snimku, Dep i Herd razgovaraju o jednoj od svađa koju su imali, kada Dep želi da se distancira od nje na neko vreme.

"Kako mogu da ti verujem da će to biti na nekoliko minuta kada si to već ranije radio i nestajao na nekoliko sati?", kaže Herd.

"U svađama imaš običaj da udaraš", kaže joj Dep.

"Pričam o svađama, ne o situacijama kad je fizički. Odmah odeš. Nećeš da se pozabaviš problemom. Nećeš da se suočiš i samo odeš. To radiš na neodređeno vreme. To radiš ne ukazujući mi poštovanje", odgovara mu ona.

Dok su ga ispitivali njegovi advokati, Dep je upitan kako se osećao kada je Herd objavila kolumnu u Vašington Postu, koja je i povod njegove tužbe za klevetu, a u kojoj je sebe opisala kao "javnu ličnost koja predstavlja nasilje u porodici". 

Profimedia

 

"U tom trenutku već dve godine su mi optužbe stavljane na leđa. Nisam mogao da verujem. Bilo je jasno da gospođica Herd nastavlja poteru za mnom. Nešto je moralo da bude učinjeno", rekao je on dodajući da "više nije mogao da trpi".

Dep je ispričao da je osećao da nema priliku da odgovori na optužbe protiv njega, a do tada ga je Dizni već otpustio iz franšize "Pirati s Kariba". 

"Bolelo je kao da me je neko udario daskom po glavi. Čak i kad sam pokušao da napravim intervju da se opravdam, tekst je prikazao uvrnutu istinu", rekao je glumac.

"Mračan smisao za humor"

Porota je imala priliku da čuje i snimak u kom Dep i Herd razgovaraju o tome kako da se pozabave tvrdnjama za nasilje u porodici koje su već procurele u štampi. 

"Ne znam kako da povratim svoju reputaciju", rekla je u tom snimku Herd. Dep joj je predložio da napišu zajedničko saopštenje u kom će navesti da se vole i da optužiti medije da su podigli prašinu.

Suđenje se dotaklo i nasilnih uznemirujućih poruka koje je razmenio sa Polom Betanijem i u kojim je Herd nazivao pogrdnim imenima.

Tanjug/AP/Brendan Smialowski

 

"Hajde da zapalimo Amber... Hajde da je udavimo, pre nego što je zapalimo! Je**** njen spaljeni leš posle, samo da budem siguran da je mrtva", napisao je Dep Betaniju.

Međutim, glumac kaže da je to referenca na humorističnu seriju "Monti Pajton" i da ponekad ima mračan smisao za humor.

Dep ima zadatak ne samo da dokaže da ga je Herd oklevetala, nego i da je zbog toga pretrpeo štetu. Sve ono što se do sada moglo čuti na sudu nije direktno relevantno za navodnu klevetu, nego je upućivanje u detalje njihovog odnosa, koji bi mogli da budu presudni za sudbinu i reputaciju obe strane.

Slučaj se nastavlja, a uskoro bi trebalo da svoju stranu priče predstavi i Amber Herd.

Komentari (0)

Magazin