Poznati

Džoni Dep i Amber Herd u drugoj nedelji suđenja: Šta je o nekadašnjem holivudskom paru rekla bivša bračna savetnica

Komentari

Autor: Guardian

18/04/2022

-

22:46

Džoni Dep i Amber Herd u drugoj nedelji suđenja: Šta je o nekadašnjem holivudskom paru rekla bivša bračna savetnica
Džoni Dep i Amber Herd u drugoj nedelji suđenja: Šta je o nekadašnjem holivudskom paru rekla bivša bračna savetnica - Copyright Profimedia/Tanjug/AP/Brendan Smialowski

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Dep i Amber Herd ulaze u drugu nedelju suđenja zbog klevete, u kom na videlo izlaze mnogi šokantni detalji iz njihovog kratkog, ali turbulentnog braka.

Tvrdnje o nasilju u porodici, manipulaciji, opsesivnosti, zavisnosti od narkotika i alkoholizmu iznošene su tokom protekle nedelje pred sudom u Ferfaksu u Virdžiniji. 

Guardian piše da Dep "više nema šta da izgubi", nakon što je zbog optužbi bivše žene da ju je maltretirao tokom braka, praktično na crnoj listi u Holivudu. 

On ju je zbog navoda da je bila "žrtva porodičnog nasilja" u kolumni koju je objavila 2018. godine u "Vašington Postu" tužio za klevetu, tražeći 50 miliona dolara odštete, na šta je ona uzvratila kontratužbom teškom 100 miliona dolara.

Dep je optužio Herd da je svoje tvrdnje osmislila da "šokira" i "manipuliše" #MeToo pokretom, a njegovi svedoci ispričali su da je ona incirala tuče.

profimedia

 

S druge strane, advokati glumice tvrde da je Dep "opsesivan bivši muž rešen da se sveti", koji ju je udarao, šutirao i seksualno zlostavljao.

Za sada su i jedni i drugi tek postavili osnove procesa koji bi mogao da traje i do sedam nedelja, a u kom se kao svedoci navode imena poput Džejmsa Franka, Pola Betanija i Ilona Maska.

Obe strane složile su se da među svedocima bude njihova nekadašnja bračna savetnica, dr Lorel Anderson, koja je pred sudom rekla da su oboje imali istoriju porodičnog nasilja.

Dep se prema njenim rečima "dobro kontrolisao" decenijama, pre nego što je sreo Herd, ali je odnos s njom bio okidač. "Učestvovali su u onome što sam videla kao međusobno zlostavljanje", rekla je dr Anderson.

Prema njenom svedočenju, više od jednom Herd je inicirala incidente, kako bi sprečila Depa da ode, što potiče od njenog straha od napuštanja.

profimedia

 

"Za nju je iniciranje tuče bila stvar ponosa, ukoliko je osećala da je ne poštuje. Ako bi hteo da ode, da bi sprečio eskalaciju svađe, ona bi ga udarila, kako bi ostao. Radije bi se tukla s njim, kako bi ga zadržala", rekla je savetnica.

Depova pravna strategija, piše Gardijan, je da pokaže ranjivost.

"Njegova strategija nije da dobije saosećanje, nego da pokaže poroti šta je verovatnije - da je zlostavljač on ili da je to ona", rekla je za Gardijan advokatica Kimberli Lau.

Ipak, to da je Dep bio provociran, ne može da bude opravdanje zlostavljanja.

"Dep mora da se bori protiv optužbi da je zlostavljač, kako bi se njene tvrdnje dokazale kao lažne. Utvrđivanje provokacije može da pomogne u podrivanju kredibiliteta druge strane", dodala je Lau.

U nekom trenutku, pre nego što Herd dobije priliku da predstavi svoju stranu priče poroti, svedočiće Dep. 

"Amber Herd nije zvezda ove drame, mada bi ona možda volela da jeste", mišljenja je holivudska advokatica Alison Houp Vajner. 

"Kad on izađe, biće teško pratiti ga. Biće vrlo dopadljiv. Filmske zvezde su profesionalno šarmantne, pa čak i kad ne želite da vam se dopadaju, kad oni požele da vam se svide, svideće vam se", kaže ona za Gardijan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin