Poznati

Džoni Dep protiv Amber Herd: Prvi dan suđenja za klevetu protekao u šokantnim optužbama za seksualno zlostavljanje

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

13/04/2022

-

10:54

Džoni Dep protiv Amber Herd: Prvi dan suđenja za klevetu protekao u šokantnim optužbama za seksualno zlostavljanje
Džoni Dep protiv Amber Herd: Prvi dan suđenja za klevetu protekao u šokantnim optužbama za seksualno zlostavljanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dan "holivudskog suđenja decenije" povodom tužbe za klevetu koju je glumac Džoni Dep podneo protiv bivše žene Amber Herd, obeležile su skandalozne optužbe koje su nekadašnji supružnici izgovorili jedno o drugom.

Na suđenju koje se vodi zbog kolumne koju je 2018. Herd napisala za Vašington Post i u kom je tvrdila da je bila žrtva porodičnog nasilja, njena advokatica Elejn Bredehoft rekla je da ju je Dep više puta seksualno zlostavljao, prenosi Yahoo Entertainment.

Ona je iznela tvrdnje da ju je bivši muž tokom njihovog boravka u Australiji 2015. gde je snimao peti nastavak "Pirata s Kariba" tri dana držao zatvorenu "kao taoca" i da ju je tada silovao, a da se to ponovilo i u decembru iste godine, kada su putovali na Bahame.

Očekuje se da će tokom suđenja, koje bi moglo da traje i do šest nedelja, Herd svedočiti o "verbalnom, emocionalnom i fizičkom" zlostavljanju koje je navodno trpela.

profimedia

 

Depovi advokati Bendžamin Ču i Kamil Vaskez prvi su govorili i preemptivno se dotakli tvrdnji o seksualnom napadu, tvrdeći da je reč o "lažima". 

Ču je rekao pred sudom da je Herd bila "agresorka u vezi" i istakao da nijedna od Depovih bivših partnerki, među kojima su Vinona Rajder, Kejt Mos i Vanesa Paradi, nikada nije tvrdila da ju je glumac na bilo koji način zlostavljao.

On je istakao da će "dokazi pokazati" da Herd laže o napadu, a Vaskez ju je nazvala "duboko poremećenom osobom", tvrdeći da je slike koje njen tim planira da prikaže, a koje su navodno dokaz da se zlostavljanje desilo, moguće lažirati.

"Jedini medicinski izveštaj koji je dokaz povrede tokom njihove veze, bio je onaj koji je dobio gospodin Dep, posle svađe nedugo nakon što su se venčali. Amber je bacila flašu votke na njega, koja ga je udarila u ruku i eksplodirala, odsekavši mu deo jagodice", rekla je Vaskez o incidentu koji se navodno dogodio u Australiji.

S druge strane, pravni tim glumice najavio je da će tokom suđenja svi prisutni moći da čuju "zastrašujuću istinu" o nasilju koje je pretrpela.  

profimedia

 

Advokat Bendžamin Rotenborn dotakao se i teme samog suđenja, sporne kolumne koju je glumica napisala, rekavši da ona nije dobila priliku da odobri naslov koji je objavljen i dodao da za "pad Depove karijere" nije kriv taj tekst, nego "njegovi loši izbori, poput odbijanja da se otrezni".

Depovi problemi sa upotrebom različitih opojnih supstanci, koje on nije negirao, biće važan faktor u suđenju, budući da Herd tvrdi da je u većini slučajeva kada ju je on navodno zlostavljao, bio drogiran ili pijan.

Bredehoft tvrdi da je glumac trošio 100.000 dolara mesečno na lekara koji mu je propisivao različite lekove i da je Dep koristio kokain i ekstazi. 

profimedia

 

Takođe je rekla da je Dep bio pijan i drogiran kada je navodno udario i šutnuo Herd tokom incidenta u Australiji i vukao je po podu po slomljenim flašama, pre nego što ju je silovao.

Prvi svedok na suđenju bila je Kristi Dembrovski, Depova starija sestra, koja je govorila o zlostavljanju koje su trpeli od majke tokom odrastanja. Dembrovski je rekla da se njen brat zakleo da nikad neće biti takav. 

Ona je takođe radila godinama kao Depova asistentkinja i tvrdila je da je tokom braka njega i Herd redovno rezervisala dodatnu hotelsku sobu, gde god su putovali, u slučaju da je glumcu potrebno da se skloni negde, kao kad je bio dete.

Dembrovski je rekla da, iako nikada nije prisustvovala svađi i sukobu između Dep i Herd, čula je da je glumica nazvala bivšeg muža "starim i debelim čovekom" i da je navodno sa "nevericom i gađenjem" reagovala na vest da je Dior angažovao Depa za kampanju. 

Više o hronologiji turbulentne veze između Džonija Depa i Amber Herd, kao i dosadašnjim sudskim postupcima u koje su bili uključeni, možete pročitati u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin