Poznati

Džoni Dep svedočio protiv bivše žene Amber Herd: Optužbe su gnusne, u životu nisam udario nijednu ženu

Komentari

Autor: Variety

20/04/2022

-

10:56

Džoni Dep svedočio protiv bivše žene Amber Herd: Optužbe su gnusne, u životu nisam udario nijednu ženu
Džoni Dep svedočio protiv bivše žene Amber Herd: Optužbe su gnusne, u životu nisam udario nijednu ženu - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Dep svedočio je u utorak poslepodne na suđenju protiv bivše žene Amber Herd, rekavši da je usredsređen na to da "raščisti stvari" u pogledu optužbi da je bio umešan u porodično nasilje.

"Istina je jedino što me interesuje. Laži vas nigde neće odvesti, nego će se gomilati jedna na drugu. Opsednut sam istinom", rekao je Dep, prenosi Variety.

Glumac je negirao da je ikada bio nasilan prema Herd ili prema bilo kojoj drugoj ženi, iako ga je ona optužila da ju je udarao, davio i šutirao u nekoliko prilika tokom njihove veze. Takođe je iznela tvrdnje da ju je on silovao dok su bili u Australiji 2015.

Herd i Dep su se razveli 2016. godine. U decembru 2018. glumica je objavila kolumnu u Vašington Postu u kojoj je aludirala na svoje ranije optužbe da ju je bivši muž tukao, iako njegovo ime nije pomenula.

Dep je zbog toga tuži za klevetu i traži odštetu od 50 miliona dolara.

"Osećam odgovornost da se založim za svoju decu"

"Osećam da je moja odgovornost da se založim ne samo za sebe u ovom slučaju, nego za svoju decu. Mislio sam da je sumanuto da moja deca odu u školu i da im njihovi prijatelji ili ljudi iz škole pokazuju čuvenu naslovnicu Pipl magazina na kojoj je gospođica Herd sa tamnom masnicom na licu", rekao je Dep na mestu svedoka.

On je izajvio da su optužbe protiv njega "gnusne i uznemirujuće" i da "nisu zasnovane na bilo kojoj vrsti istine".

Tanjug/AP/Brendan Smialowski

 

"Vrlo je čudno da ste jednog dana Pepeljuga, a za 0,6 sekundi Kvazimodo", rekao je on.

Dep je takođe potvrdio reči svoje sestre da je trpeo nasilje od svoje majke dok je odrastao u Kentakiju, rekavši da je ona bacala stvari na njega i tukla ga cipelom sa visokom potpeticom.

"Stidim se nekih reči"

Glumac je govorio i o početku svoje veze sa Herd, rekavši da je sve delovalo "previše dobro da bi bilo istinito".

"Bila je pažljiva, bila je puna ljubavi, bila je pametna, bila je dobrodušna, bila je zabavna, bila je puna razumevanja", rekao je on, dodavši da ih je povezala ljubav prema bluz muzici i čitanju.

Ispričao je kako je imala naviku da mu skida čizme, kada bi se vratio kući.

Međutim, posle godinu i po, prema njegovim rečima "postala je sasvim druga osoba".

Dep se takođe dotakao poruka koje su pokazane na suđenju kao dokazni materijal, a u kojima je na nasilan i vulgaran način govorio o Herd, rekavši za nju da je p**da i šta bi radio sa njenim "trulim lešom". 

Profimedia/Tanjug/AP/Brendan Smialowski

 

On je rekao da je bio sklon "crnom humoru" jer je bio pod uticajem Hantera S. Tompsona i Pajtonovaca. 

"Stidim se nekih reči. Stidim se što me je ono što sam osećao u tom trenutku, u žaru bola, odvelo na neka mračna mesta", rekao je glumac.

"Supstance sam uzimao da bih pobegao"

Upitan da prokomentariše svoju upotrebu narkotika, o kojoj se više puta govorilo tokom dosadašnjeg suđenja, rekao je da ih nije koristio da bi se "zabavljao", nego da bi pobegao.

"Uzimao sam te supstance s vremena na vreme da otupim sebe i duhove, prokletstvo koje je i dalje bilo sa mnom od moje mladosti. To je bilo kao neki vid lečenja, jedan od onih trenutaka 'vadite me odavde', u kojima želite da pobegnete iz svog mozga, iz sopstvene glave", rekao je Dep.

Međutim, on je istakao da je opis njegove "zloupotrebe supstanci" koji je dala Herd, "grozno preuveličan" i da je veliki deo toga lažan.

"Nisam neki manijak kom je stalno potrebno da bude drogiran i pijan", rekao je on.

Dep je priznao da je postao zavisan od opoidnog analgetika oksikodona, nakon što se povredio dok je bacao stolicu na snimanju četvrtog dela "Pirata s Kariba". 

Opisao je zavisnost kao "majmuna na leđima" i rekao da je na tim tabletama bio četiri ili pet godina, a možda i više.

"Poistovećivali smo se sa Bogartom i Bakol"

Bivši supružnici upoznali su se na snimanju filma "Rum Diary", snimljenom prema knjizi Depovog prijatelja Hantera Tompsona, koji se ubio 2005. godine.

Kada su postali par, Dep je rekao da su se poistovećivali sa Hemfrijem Bogartom i Loren Bakol, slavnim parom među kojima je takođe bila velika razlika u godinama.

AP/Joel Ryan

 

Zvali su se "Stiv" i "Slim" po likovima koje su Bogart i Bakol igrali u filmu "Imati i nemati". 

"Priznavao sam da sam ja stari, izbrazdani Bogi, a ona je bila to prelepo stvorenje, to neverovatno biće", rekao je on.

Govoreći o njihovoj vezi, ispričao je da je u početku bilo dobro, ali da su se posle nekog vremena, stvari promenile.

On je rekao da je Herd imala izlive besa kada bi ostao da gleda televiziju do kasno, ukoliko bi ona htela da ide u krevet.

"Nisam razumeo zašto ja kao čovek u pedesetim ne smem da idem da spavam onda kada to poželim, umesto onda kada ona to poželi", rekao je Dep.

Njegovo svedočenje nastaviće se i danas, a suđenje bi trebalo da traje do kraja maja. U međuvremenu i Herd će takođe imati priliku da svedoči i iznese svoju odbranu.

Prošle nedelje svedočila je njihova nekadašnja bračna savetnica, dr Lorel Anderson, koja je pred sudom rekla da su oboje imali istoriju porodičnog nasilja.

Dep se prema njenim rečima "dobro kontrolisao" decenijama, pre nego što je sreo Herd, ali je odnos s njom bio okidač. "Učestvovali su u onome što sam videla kao međusobno zlostavljanje", rekla je dr Anderson.

Prema njenom svedočenju, više od jednom Herd je inicirala incidente, kako bi sprečila Depa da ode, što potiče od njenog straha od napuštanja.

Više o hronologiji turbulentne veze između Džonija Depa i Amber Herd, kao i dosadašnjim sudskim postupcima u koje su bili uključeni, možete pročitati u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Magazin