Poznati

Uplakana Amber Herd svedočila o vezi sa Džonijem Depom: Udarci, droga, alkohol, ljubomora

Komentari
Uplakana Amber Herd svedočila o vezi sa Džonijem Depom: Udarci, droga, alkohol, ljubomora
Amber Herd - Copyright Tanjug AP/Elizabeth Frantz/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Amber Herd svedočila je na suđenju koje se odvija između nje i bivšeg partnera Džonija Depa.

U svojim uvodnim rečima, Herd je istakla da se dugo borila da pronađe reči za bol koju je osećala sedeći na sudu poslednje tri i po nedelje. Nazvala je to "najbolnijom i najtežom stvari kroz koju je ikad prošla".

"Užasno mi je da sedim ovde nedeljama i da sve ovo proživljavam. Čuti ljude koje sam poznavala, neke dobro, neke ne, te mog bivšeg muža s kojim sam delila život, kako govore o našim životima na način na koji su govorili", navela je glumica na početku svog svedočenja u sredu u sudnici u okrugu Ferfaks, u američkoj saveznoj državi Vidžinija.

Prema njenim rečima, znala je da treba napusti Džonija Depa onog momenta kada ju je prvi put udario, ali nije mogla da se natera da raskine vezu s njima.

"Znala sam da ne mogu samo da mu oprostim, zar ne? Jer to je značilo da će se ponoviti", svedočila je Herd kroz suze, opisujući da je nakon prvog šamara otišla, ali da se Dep nekoliko dana kasnije vratio uz izvinjenje - nekoliko boca njenog omiljenog vina i obećanjem da se slično više nikada neće ponoviti, prenosi Hollywood reporter.

Herd je pred sudijom i porotnicima ispričala da je upoznala Depa u vreme kada se pripremalo snimanje filma "The Rum Diary" i da su već na prvom sastanku "kliknuli" na način na koji nije očekivala.

Prema njenim rečima, znala je ko je Dep, ali ne bi rekla da je bila fan njegovog rada. Herd se, takođe, prisetila i jednog Depovog poziva kad joj je rekao: "Ti si ta. Ti si san, mala!"

Tanjug AP/Elizabeth Frantz/Pool Photo via AP

Amber Herd dva sata svedočila o vezi s Džonijem Depom

Herd je potom opisala da je na početku njihove veze Dep bio veoma pažljiv i ljubazan, te da joj je kupovao poklone i da su stalno putovali. Takođe, bio je u dobrim odnosima sa njenom porodicom i prijateljima.

"Šamar zbog tetovaže"

Vremenom, kako je navela glumica, Depovo ponašanje se promenilo i situacije kada je prvi put udario - nikada neće zaboraviti jer joj je to promenilo život.

Herd je u sredu na sudu ispričala da je Dep prvo ponovno počeo da pije, nakon što se neko vreme suzdržavao od alkohola zbog zdravstvenih problema, i da često ne bi razgovarao s njom, a da je postajao ljut nakon što bi popio.

"Stalno je nestajao, i onda bi se vraćao, nekada u sred noći", rekla je između ostalog Herdova koja je tvrdila da su bili prvo u tajnoj vezi zbog Depove dece, s obzirom da se odvojio od supruge malo pre nego što je sa Herdovom ušao u romansu.

Prvi njegov navodni udarac opisala je kao "glupu situaciju"  - pitala ga je, naime, za jednu od njegovih tetovaža dok su sedeli na sofi. On joj je rekao da na tetovaži piše "Wino forever", na što je ona počela da se smeje jer je mislila da se šali. On ju je zatim, kazala je Herd na sudu, ošamario.

"Nastavila sam da se smejem jer nisam znala kako da reagujem. Mislila sam da se šali i gledala sam u njega, očekujući da će i on početi da se smeje, i da će mi reći da je to sve šala, ali to se nije dogodilo", opisala je Herd i dodala da misli da je Dep tada bio pod uticajem alkohola, ali i kokaina iako nije videla da je uzeo drogu.

Herd je potom navela da je od Depa tada dobila i drugi šamr, pošto joj je kazao: "Misliš da si duhovita k***a". Treći put kad ju je ošamario, Herdova tvrdi da je pala na tepih. Ispričala je i da je Dep tada pao na kolena i počeo nekontrolisano plakati, govoreći da mu je žao.

"Nisam glupa... Znala sam da to nije u redu i znala sam da moram da ga ostavim. I to je ono što mi je slomilo srce jer nisam htela da ga ostavim", rekla je Herd.

Tanjug AP/Elizabeth Frantz/Pool Photo via AP

Herd o prvom šamaru: Mislila sam da se šali i gledala sam u njega, očekujući da će i on početi da se smeje

Dep je negirao da je udario Herdovu zbog svoje tetovaže, ali je potvrdio da se sa njom posvađao zbog iste, a koju je uradio nakon prekida veze sa svojom bivšom devojkom Vinonom Rajder.

Amber je rekla da se samo svojoj mami na početku poverila o vezi s Depom, i da je tek kasnije počela da se otvara.

"U početku sam samo htela s nekim da razgovaram o tome kako je to strašno. Bes i nekontrolisano nasilje. Osećala sam se sigurno razgovarajući s mamom jer sam znala da me ona razume i da me neće osuđivati što sam ostala s njim, što sam ga i dalje volela iako se to događalo", kazala je Herd.

Ljubomora, alkohol i droga

Amber se prisetila svađe s Depom 2013. godine, jer je on bio ljubomoran na sliku koju je naslikao njen bivši partner. Herd je kazala da je Dep optužio za neverstvo jer je slika bila u njenoj kući, a u jednom trenutku je bio toliko ljut da je sliku pokušao spaliti upaljačem. Međutim, kako je dodala, u tome nije uspeo jer je tada bio pijan.

Pomenute godine se seća kao godine u kojoj su "svađe bile bez prestanka". Herd je kazala i to da su je Depovi šamari veoma boleli jer je nosio mnogo prstenja zbog čega je imala osećaj da joj se nečiji zubi zabijaju u lice.

"Jednom je bilo i krvi po zidu", tvrdi Herd.

Tanjug AP/Elizabeth Frantz/Pool Photo via AP

Tokom svedočenja, glumica nije uspevala da zadrži suzu

Amber je potom opisala i njihovo putovanje s prijateljima koje se dogodilo maja 2013. godine. Boravili su u prikolicama u pustinji, a kad su Dep i ona otišli u svoju, posvađali su se.

Prema njenim rečima, Dep je počeo vikati na nju, optužujući je za neverstvo.

"Otišla sam u toalet, a kad sam izašla, počeo me je napadati i pitati gde skrivam. Pitala sam ga o čemu govori, šta to skrivam. Tad mi je strgnuo haljinu i gaćice. Gurnuo je svoje prste u mene i rekao da traži svoju drogu", ispričala je jecajući Amber.

Govoreći o upotrebi narkotika i alkohola, Herd je istakla da se Dep pretvarao u "strašnu stvar" i da je bio drugačiji na kokainu, spidu, alkoholu, i drugim opijatima, te da je samo jednom uzela "drogu ljubavi" i to prilikom putovanja u Rusiju, ne želeći da bude neko ko samo prigovara. I tada je došlo do sukoba u avionu, pošto je Dep optužio ženu koja je bila član posade da joj se nabacuje.

Herd je istakla i da je Dep stalno pokazivao ljubomoru i grubo komentarisao njeno oblačenje zbog čega je osećala stid.

Htela sam da mu pomognem da se otrezni i promeni život

Herd je ispričala i da je dugo razmišljala o prekidu veze, pogotovo u periodu kad se Dep navodno borio sa zavisnošću.

"U junu sam htela da ga ostavim, ali nisam htela da odem. Htela sam da mu bude bolje. 'Spasila si mi život. Devojčice, spasila si mi život', ponavljao mi je dok bi bio trezan. I svi drugi su mi to govorili, a ja sam u to verovala", rekla je u suzama Herd dodajući da je htela da mu pomogne da se otrezni i da promeni život.

Svedočenje je trajalo dva sata i nastavlja se danas, a počelo je 12. aprila.

Depovo svedočenje je završeno 25. aprila. Glumac je u svom svedočenju istakao da je upravo on bio žrtva nasilja u porodici i da je usredsređen na to da "raščisti stvari" u pogledu optužbi da je bio umešan u porodično nasilje.

Herd i Dep su se razveli 2016. godine. U decembru 2018. glumica je objavila kolumnu u Vašington Postu u kojoj je aludirala na svoje ranije optužbe da ju je bivši muž tukao, iako njegovo ime nije pomenula.

Dep je zbog toga tuži za klevetu i traži odštetu od 50 miliona dolara. S druge strane, Herd je podnela kontratužbu protiv bivšeg supruga tešku 100 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin