Poznati

Megan Markl iznela nove detalje o vezi sa Harijem: Naterali su me da mislim kako je ambicija užasna stvar

Komentari

Autor: Gardijan

24/08/2022

-

09:43

Megan Markl iznela nove detalje o vezi sa Harijem: Naterali su me da mislim kako je ambicija užasna stvar
Megan Markl iznela nove detalje o vezi sa Harijem: Naterali su me da mislim kako je ambicija užasna stvar - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl otkrila je da je bila kritikovana zbog svojih ambicija kada je započela vezu sa princem Harijem, opisujući to kao " užasnu stvar".

Dodala je da je oduvek o tome razmišljala kao o pozitivnoj osobini kada je bila dete, pre nego što je "naučila nešto ili dve stvari o etiketama i konvencijama kojima se sputavaju žene".

Prva epizoda njenog podkasta "Archetypes" objavljena je na Spotifaju pod nazivom "Zabluda o ambiciji", a gošća joj je bila Serena Vilijams. Megan je rekla kako želi da "istraži kutije u kojima su generacijama smeštane žene". Ova izjava mogla bi se protumačiti kao nova kritika upućena kraljevskoj porodici, nakon nekoliko turbulantnih godina kada su u pitanju odnosi Markl i princa Harija sa VIndzorom.

Par je doneo odluku da se povuku sa svojih dužnosti 2020. godine, kada su se preselili u Kaliforniju i dali intervju Opri Vinfri u kom su govorili o tretmanu u kraljevskoj porodici. U tom razgovoru, Megan je rekla da su članovi kraljevske porodice otvoreno izrazili zabrinutost u vezi sa time koliko će tamna biti koža njenog sina Arčija, i dodala da je "bila blizu samoubistva" dok je bila trudna prvi put, prenosi Gardijan.

Par se tiho vratio u Britaniju na proslavu kraljičinog jubileja, a podkast dolazi neposredno pre nego što se ponovo vrate na ostrvo kako bi prisustvovali nizu humanitarnih događaja.

"Ne sećam se da sam lično osetila negativnu konotaciju iza reči 'ambicija', sve dok nisam počela da se zabavljam sa svojim sadašnjim mužem - a očigledno je 'ambicija' užasna stvar za žene. Nakon što sam jednom to osetila, teško mi je da se otrgnem tom osećaju. Vidim to i u milionima devojčica i žena koje umanjuju svoj značaj svakog dana", rekla je Megan.

Ona je istakla da želi da podeli svoja iskustva sa drugima kroz podkast, u nadi da će "to što je ona preživela pomoći drugim ženama da se otvore i napreduju".

"Dvostruki standardi za majke i očeve"

Megan i Vilijams, koje su rekle da su bliske prijateljice, kazale su i to da se na ženu gleda drugačije kada postane majka, istakavši da postoje "dvostruki standardi kada su u pitanju načini na koje se muškarci i žene tretiraju nakon što dobiju decu".

Vilijams, koja je nedavno objavila da se povlači iz tenisa, pričala je kroz koje je muke prošla kada je donela tu odluku. Rekla je da je "često bilo plakanja" od kako je donela tu odluku, ali i da je bilo "uzbudljivo što ne mora da brine o tome da će nastupati na tako visokom nivou".

"Tenis je kao stvoren za mene, ali sada prvi put u životu biram da radim nešto drugo, i to je teško", rekla je Vilijams.

Završavajući podkast, Megan je rekla da postoji "pogrešna predstava da ako ste ambiciozna žena, imate neke 'zadnje planove'".

U segmentu koji će popularan među onima koji su pratili raskol između Megan i Harija sa jedne, i kraljevske porodice sa druge strane, Megan je istakla da, ako su žene ambiciozne na njih se gleda kao na proračunate, sebične ili agresivne, dodajući: "Ako ste žestoki, jaki ili hrabri, onda nekako zaslužujete sve što vam se baci. Međutim, to može biti nesrazmerno ili nepravedno".

Komentari (0)

Magazin