Poznati

Ford princeze Dajane prodat na aukciji za više od 61.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug/BBC

30/06/2021

-

14:17

Ford princeze Dajane prodat na aukciji za više od 61.000 evra
Ford princeze Dajane prodat na aukciji za više od 61.000 evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Automobil ford eskort, koji je nekada bio u vlasništvu britanske princeze Dajane, prodat je na aukciji za nešto više od 61.000 evra.

Ledi Di je svetslo sivu limuzinu dobila kao veridbeni poklon od princa Čarlsa u maju 1981. godine, dva meseca pre venčanja. Princeza Dajana ga je koristila sve do avgusta 1982. godine, kada je vozilo kupio jedan aktikvar.

tanjug ap/Joe Giddens

Sačuvana originalna registracija i presvlake, a na vozilu se nalazi i kopija srebrne žabe

Prema navodima medija, automobil ima originalnu registraciju i sačuvane su originalne presvlake, a vozilo je prešlo 133.575 kilometara. Na automobilu se nalazi i kopija maskote srebrne žabe, koju je princezi Dajani poklonila sestra, Sara Spenser.

tanjug ap/Joe Giddens

 

Prodavac forda je opisan kao "veliki poštovalac" princeze, koji ni bliskim prijateljima nije otkrio "kraljvesku vezu" automobila.

Portparol aukcijske kuće navodi da nema sumnje da je u pitanju Dajanin automobil, što se potvrđuje iz istorijskog dosijea vozila, registracijskog broja i mnogih fotografija princeze Dajane u automobilu.

Novi vlasnik je, kako prenosi BBC, neimenovani muzej u Južnoj Americi.

tanjug ap/Joe Giddens

Ford je Dajani poklonio Čarls kao veridbeni poklon

Podsetimo, princeza Dajana je tragično preminula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godina, a Ujedinjeno kraljevstvo se ovih dana uveliko priprema za veliko obeležavanje njenog šezdesetog rođendana.

Statua Lejdi Di u omiljenom vrtu

U vrtu Kensingtonske palate će 1. jula, na dan kada je rođena, biti postavljena statua Lejdi Di u prirodnoj veličini. U tom zdanju princeza je živela posle razvoda od Čarlsa, a danas je to dom njenog starijeg sina, princa Vilijama i njegove porodice.

Autora statue, Ijan-Rank Brodli, izabrali su njeni sinovi, Vilijam i Hari.

Ceremonija će zbog pandemije imati privatni karakter, uz prisustvo članova porodica Vindzor i Spenser. Kako je ranije najavljeno, prinčevi će održati zasebne govore, a kao specijalni gost pominjao se Elton Džon, Dajanin veliki prijatelj, koji ju je 1997. godine na večni počinak ispratio pesmom "Candle in the wind".

Komentari (0)

Magazin