Poznati

Porota u SAD oslobodila glumicu Gvinet Paltrou zbog nesreće na skijanju u Juti

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2023

-

08:45

Porota u SAD oslobodila glumicu Gvinet Paltrou zbog nesreće na skijanju u Juti
Porota u SAD oslobodila glumicu Gvinet Paltrou zbog nesreće na skijanju u Juti - Copyright Tanjug AP/AP Photo/Rick Bowmer, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Osmočlana porota oslobodila je holivudsku glumicu Gvinet Paltrou na građanskom suđenju zbog nesreće na skijanju u američkoj državi Juta 2016. godine. Penzionisani optičar Teri Sanderson (76) tražio je 300.000 dolara odštete, navodeći da je Paltrou udarila u njega, nanevši mu povrede koje su mu promenile život.

Poroti je trebalo tri sata većanja da jednoglasno utvrdi da je Sanderson kriv za incident i dodeli Paltrou simboličnu sumu koju je tražila kao odštetu. Paltrou je zahvalila porotnicima koji su utvrdili da nije odgovorna za skijašku nesreću u odmaralištu u Juti, objavio je BBC.

Sanderson je rekao da je presuda doneta u četvrtak "veoma razočaravajuća". Porotnici su stali na stranu Paltrou (50), koja je okrivila Sandersona za nesreću i podnela protivtužbu za jedan dolar, uključujući pravne troškove.

Dok je izlazila iz sudnice, Paltrou je nakratko stala da razgovara sa Sandersonom. On je kasnije naveo da mu je rekla: "Želim ti dobro", a da je on njoj odgovorio: "Hvala, draga."

Tanjug AP/Kristin Murphy/The Deseret News via AP

 

Sanderson je kasnije tvrdio da je on bio jedini povređeni na skijanju i sugerisao da je Paltrou pomoglo na sudu to što je zvezda.

Na dvonedeljnom suđenju čulo se desetine svedoka sa kontradiktornim pričama o tome ko je na koga naleteo na skijanju.

Sanderson tvrdi da je glumica naletela na njega na skijalištu za početnike u odmaralištu Dir veli u Park Sitiju i da je zatim odskijala dalje dok je on ostao bez svesti u snegu sa slomljenim rebrima.    On je rekao da je u toj nesreći zadobio povredu mozga koja mu je promenila život.

Komentari (0)

Magazin