Poznati

Udala se princeza Aleksandra od Luksemburga: Raskošna ceremonija na jugu Francuske

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/04/2023

-

16:14

Udala se princeza Aleksandra od Luksemburga: Raskošna ceremonija na jugu Francuske
Udala se princeza Aleksandra od Luksemburga: Raskošna ceremonija na jugu Francuske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Princeza Aleksandra, ćerka velikog vojvode Anrija i velike vojvotkinje Marije Tereze od Luksemburga, udala se po drugi put za biznismena Nikolu Bagorija na jugu Francuske u raskošnoj verskoj cemeremoniji, u gradu Borm-le-Mimoza. Crkveno venčanje obavljeno je nedelju dana posle građanskog.

Mlada i mladoženja su prvi put razmenili zavete na građanskoj ceremoniji u gradskoj većnici u Luksemburgu, 22. aprila koju je održala gradonačelnica Luksemburga Lidi Polfer.

U živopisnu seosku crkvu stigla je sa ocem, koji ju je otpratio do olara, a nosila je satensku haljinu, kreaciju Eli Sab, jednostavnu i izrađenu po po njenim merama. 

Princeza Aleksandra je nosila je dijamantsku tijaru svoje bake i izvezeni veo od tila. 

Kako prenosi Tatler, raskošnoj ceremoniji prisustvovala je porodica srećnog para, uključujući i četiri nevestina brata, prestolonaslednika Gijoma, princa Feliksa, princa Luja i princa Sebastijena.

Svečanosti su prisustvovale i princeza Mari-Astrid od Lihtenštajna i princeza Mari-Gabrijel od Nasaua.

Prestolonasledniku Gijomu, koji je nedavno postao otac po drugi put, pridružili su se njegova supruga, princeza Stefani i njihov najstariji sin, princ Čarls. Njihov najmlađi sin, princ Fransoa, star je samo nekoliko nedelja.

Nakon ceremonije, mlada i mladoženja su izašli iz crkve, gde su ih dočekali novinari i znatiželjni građani, koji su čestitali paru, koji su sa venčanju otišli u stilu filmskih zvezda - u starinskom belom kabrioletu ukrašenom raznovrsnim cvećem.

Princeza Aleksandra je četvrto dete i jedina ćerka velikog vojvode Anrija i velike vojvotkinje Marije Tereze od Luksemburga, aktivni je član kraljevske porodice Luksemburga i profesionalni lingvista, a trenutno je sedma u redu za nasledstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin