Poznati

Džonsonovi za 30. jul planiraju veliku svadbu

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

21:41

Džonsonovi za 30. jul planiraju veliku svadbu
Džonsonovi za 30. jul planiraju veliku svadbu - Copyright Tanjug/Rebecca Fulton/Downing Street via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson, koji je danas rekao da će podneti ostavku, namerava da kasnije ovog meseca priredi veliku svadbu povodom venčanja sa suprugom Keri u njegovoj zvaničnoj seoskoj rezidenciji Čekers, objavio je Gardijan.

Pored zvanične rezidencije u Dauning stritu 10 u Londonu britanski premijeri tradicionalno su od dvadesetih godina prošlog veka koristili i Čekers, englesku seosku kuću iz 16. veka severno od prestonice, kao privatno utocište, mesto za boravak svetskih lidera i povremeno za priređivanje zabava, prenosi Rojters.

Čekers je smešten na imanju od 600 hektara, što je više od 1.000 fudbalskih terena i ima 10 spavaćih soba i ogromnu kolekciju umetničkih dela.

profimedia

 

Džonson se inače oženio sa Keri (34) prošle godine usred pandemije na skromnoj, tajnoj ceremoniji u Vestminsterskoj katedrali u centru Londona. Svadba koju je par najavio planirana je za 30. jul i očekuje se da će biti velika i glamurozna, objavio je Miror. List je, pozivajući se na dva izvora, naveo da su Džonsonovi voljni da organizuju planiranu proslavu, na koju su pozvani mnogi prijatelji i članovi porodice.

Rojters podseća da Džonson ostaje premijer dok se ne izabere novi, a portparol Dauning strita je rekao da "premijer ima snažan osećaj obaveze prema svojoj zemlji i nastaviće da joj služi sve dok novi lider ne bude na svom mestu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin