Tehnologija

Instagram će ubuduće obaveštavati maloletnike da ne koriste ovu platformu tokom noći

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2024

-

13:48

Instagram će ubuduće obaveštavati maloletnike da ne koriste ovu platformu tokom noći
Instagram - Copyright Tanjug AP/Michael Dwyer

veličina teksta

Aa Aa

Platforma Instagram slaće automatsku poruku svojim korisnicima od 13 do 18 godina, kojom ih poziva da ne koriste tu društvenu mrežu tokom noći, u periodu od 22 do četiri sata, kako bi ih podstakla na zdraviji stil života.

"San je važan, naročito za mlade ljude, tako da pokrećemo nove večernje poruke koje će se pojaviti kada tinejdžeri provedu više od 10 minuta na Instagramu, kada gledaju rilove (Reels) ili direktne poruke kasno noću. Podsetiće tinejdžere da je kasno i podstaći ih da isključe aplikaciju", navela je kompanija Meta u jučerašnjem saopštenju objavljenom na njihovom sajtu.

Mladi će tako na svom profilu od 22 sata dobijati poruku "Kasno je. Razmislite o tome da isključite Instagram tokom noći" ako koriste određene funkcije na društvenoj mreži.

Prema informacijama Instagrama, ta poruka se neće pojavljivati ako mladi koriste druge alatke platforme, kao što su "storiz" (stories).

Ova obaveštenja ničim ne obavezuju mlade da ih poštuju, a oni koji ne prijave svoje pravo godište kada otvaraju profil, mogu i u potpunosti da ih izbegnu.

Komentari (0)

Magazin