Tehnologija

Epl danas održava konferenciju za programere: U centru pažnje biće veštačka inteligencija

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2024

-

11:42

Epl danas održava konferenciju za programere: U centru pažnje biće veštačka inteligencija
Tanjug/AP/Matthias Schrader - Copyright Tanjug/AP/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Američki tehnološki div Epl će danas započeti godišnju svetsku konferenciju za programere (WWDC) koja će trajati do 14. juna.

Kako se navodi, Eplova konferencija počinje u 19 časova, a zaljubljenici u tehnologiju mogu da je prate uživo preko zvaničnog sajta kompanije ili Jutjub kanala.

Kompanija iz Kupertina koristi ovaj događaj za predstavljanje novina u razvoju svog softvera i očekuje se da će objaviti nove proizvode na bazi veštačke inteligencije(AI).

Epl je prema pisanju Blumberga preradio svog glasovnog asistenta Siri uz pomoć velikih jezičkih modela (LLM), tako da će Siri ubuduće bolje razumeti šta korisnici žele i adekvatnije odgovarati na njihove upite.   

Očekuje se da će kompanija brendirati svoje funkcije veštačke inteleigencije kao "Epl intelidžens" (Apple Intelligence) i ugraditi ih u svoje aplikacije.

Epl je navodno postigao dogovor sa kompanijom Open AI i uskoro će plasirati svoju verziju četbota koji podseća na Čet Dži-Pi-Ti (Chat GPT).

Prošlog meseca je Gugl predstavio svoje najnovije AI modele Džeminaj (Gemini), a Majkrosoft nove funkcije asistenta Kopajlot (Copilot), tako da je Epl sada pod pritiskom i mora da pokaže na konferenciji da ne zaostaje za rivalima, prenosi portal Verdž. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin