Tehnologija

Tviter spreman da zaključi sa Maskom ugovor za 44 milijarde dolara - po ranije ponuđenoj ceni i uslovima

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2022

-

14:24

Tviter spreman da zaključi sa Maskom ugovor za 44 milijarde dolara - po ranije ponuđenoj ceni i uslovima
Euronews/Slađana Pejić: Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay - Copyright Euronews/Slađana Pejić: Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Tviter je saopštila danas da je za zaključenje kupoprodajnog ugovora sa Ilonom Maskom u vrednosti od 44 milijarde dolara po ranije ponuđenoj ceni i uslovima.

Ugovor podleže odobrenju akcionara Tvitera, a procenjuje se da bi posao mogao da bude završen 2022. godine, navodi se u saopštenju kompanije, izveštava Rojters.

Mask je prošlog petka saopštio da je odložio ugovor o kupovini Tvitera vredan 44 milijarde dolara dok ne dobije informacije o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, odnosno spamovima, izrazivši sumnju da oni čine najmanje 20 odsto korisnika u odnosu na zvaničnu procenu Tvitera od 5,0 odsto.

"Moja ponuda je bila zasnovana na pretpostavljenoj tačnosti podataka u Tviterovim podnescima Komisiji za hartije od vrednosti (SEC)", napisao je Mask jutros na Tviteru, prenosi CNBC

Dodao je da je "Tviterov glavni izvršni direktor juče javno odbio da pokaže dokaz" da na tom društvenom mediju ima samo 5,0 posto lažnih naloga i da "ugovor ne može da krene napred dok on to ne učini".

Britanska agencija je ranije danas prenela da je Mask nagovestio da će možda tražiti nižu cenu za kupovinu Tvitera, ocenivši da je moguće da na toj društvenoj mreži ima najmanje četiri puta više lažnih naloga nego što je kompanija tvrdila.

" Ne možete platiti istu cenu za nešto što je mnogo gore nego što su tvrdili", rekao je on na jednoj konferenciji u Majamiju u ponedeljak uveče. Upitan da li je izvodljiv dogovor o kupovini Tvitera po drugačijoj ceni, Mask je odgovorio: "Mislim da to nije isključeno. Što više pitanja postavljam, sve više raste moja zabrinutost".

Preporuka za vas

Komentari (1)

Sale

17.05.2022 21:15

Dzaba vam novci moji sinovci... covek zeli da zna sta kupuje: da li je Twitter mreza koja ima 300 miliona korisnika... ili je polovina ili KO ZNA KOLIKO od tog broja korisnika ustvari lazni nalozi koji su moguce je koristeni kako bi se umnozio profit Twitter-a a sada bi da to tek tako i olako sakriju i da se sto dalje distanciraju od platforme koju su koristili za kresenje ustava SAD, a isto tako koristili za uvecevanje profita!!!

Magazin