Tehnologija

Posle pet godina registrovan prvi automobil "Nevera", isporuke kreću ove godine, cena - dva miliona evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2022

-

23:05

Posle pet godina registrovan prvi automobil "Nevera", isporuke kreću ove godine, cena - dva miliona evra
Rimac Nevera - Copyright Tanjug/AP/Philipp Rupprecht, Rimac Automobili

veličina teksta

Aa Aa

Mate Rimac, vlasnik kompanije automobila Rimac grupa, objavio je na Fejsbuku da je registrovan prvi model automobila "nevera".

"Nakon 5 godina razvoja, preko 1.000 ljudi u projektu, 17 proizvedenih prototipova, 45 kreš testova, 9 uništenih automobila tokom kreš testova i hiljada drugih testova - danas je regularno registrovana prva Nevera. Za sada u Hrvatskoj, a uskoro i u mnogim drugim zemljama. ", napisao je Rimac u objavi.

"Evo više te tablice, čak i sa pečatom. Biće zanimljivo videti ih uskoro na tablicama Monaka, UK, SAD, Nemačke, Japana, Kanade itd", dodao je.

Cena jednog automobila iznosi dva miliona evra. Proizvodnja je ograničena na 150 vozila, a isporuke kupcima kreću ove godine.

Automobil ima čak 1.914 konjskih snaga i 2.360 Nm, razvija maksimalnih 412 kilometara na sat i do 100 km/h ubrzava za fantastičnih 1,85 sekundi. Do brzine od 200 kilometara na sat stiže za samo 4,3 sekunde, dok mu je za postizanje brzine od 300 kilometara na sat dovoljno 9,3 sekunde.

Inače, prošle godine je kompanija Mate Rimca postala većinski vlasnik Bugatija. Iz Rimac Automobila (danas Rimac grupe) su poručili tada da se radi o "prelomnom događaju u istoriji kompanije". 

Potez koji je tada postao javan opisan je kao "udruživanje s ikonom automobilskih brendova, Bugati Automobili, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju", preneo je Index.

"Rimac i Bugati savršeno se dopunjuju. Kao mlada i brza automobilska i tehnološka kompanija, osvojili smo poverenje partnera i snažnju poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performanski", naveo je Rimac tada za Jutarnji list.

Komentari (0)

Magazin