Tehnologija

Šala Maska ili nešto drugo? Tviter promenio logo, umesto ptičice stoji ikonica dodžkoina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/04/2023

-

11:44

Šala Maska ili nešto drugo? Tviter promenio logo, umesto ptičice stoji ikonica dodžkoina
Šala Maska ili nešto drugo? Tviter promenio logo, umesto ptičice stoji ikonica dodžkoina - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Društvena mreža Tviter zamenila je logo ptičice ikonicom psa koja označava Dodžkoin, kriptovalutu koja uglavnom služi kao šala na internetu, ali koju podržava Ilon Mask.

Ovaj "novi logo" pojavljuje se kada se Tviter učitava i u gornjem levom uglu, gde inače stoji plava ptičica koja i jeste Tviterov simbol.

Ilon Mask, vlasnik Tvitera, objavio je mim na ovoj društvenoj mreži kojim je označio promenu, a u šaljivom tonu su se oglasili i sa zvaničnog Tviter naloga Dodžkoina. 

Nije objašnjeno zbog čega je došlo do ove promene, i dok neki smatraju da je u pitanju zakasnela prvoaprilska šala, drugi ističu neobičnu podudarnost - logo Tvitera je promenjen nekoliko dana nakon što je Mask uložio žalbu na tužbu investitora u dodžkoin, koji od njega zbog navodne piramidalne prevare traže odšteti od 258 milijardi dolara.

U junu prošle godine, Rojters je preneo kako su tužioci na sudu naveli da je Mask koristio svoj uticaj kako bi manipulisao i rukovodio piramidalnom šemom u vezi sa dodžkoinom, kako bi se dodatno obogatio.

Ovo se desilo nakon što je na tržištu kriptovaluta dodžkoin, koji inače uglavnom služi kao šala, značajno porastao na vrednosti nakon Maskove izjave u jednoj emisiji, što je uzrokovalo masovnu prodaju te kriptovalute.

Takođe, Mask je uticao na vrednost dodžkoina i kada je prošle godine rekao da će roba njegove kompanije Tesle moći da se kupi dodžkoinom.

Komentari (0)

Magazin