Zdravlje

Besplatni oftalmološki pregledi u Zavodu Železnica, na "skener oka" bez zdravstvene knjižice

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2022

-

09:28

Besplatni oftalmološki pregledi u Zavodu Železnica, na "skener oka" bez zdravstvene knjižice
Pregled kod oftamologa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije" nastavlja da obavlja besplatne preventivne zdravstvene preglede, a danas će građani moći da obave oftalmološki preventivni pregled.

"Za subotu je zakazan oftalmološki pregled na novom aparatu OCT za optičku koherentnu tomografiju koji je popularno nazvan skener oka. To je nova metoda gde se vrši ispitivanje optičkih signala i nema nikakvih štetnih uticaja po pacijenta", rekao je za Tanjug direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika "Železnica Srbije" Vlado Batnožić.

Prema njegovim rečima, proverava se dijagnostika glaukoma, degeneracija žute mrlje, da li ima problema sa dijabetičnom makulopatijom, vrši se i ispitivanje prednjeg segmenta oka, rožnjače, da bi se saznalo da li ima problema sa očnim dnom.

Pregledi se obavljaju od 7 do 14 časova, a u saradnji sa opštinom "Savski venac". Pregled novim aparatom traje 15 minuta i građani mogu doći i sa, ali i bez knjižice u Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije" u Savsku ulicu 23, a pregledi se zakazuju na broj telefona 011 3611-581, rekao je Batnožić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin