Život

Pružite svom domu ili poslovnom prostoru adekvatnu dozu prirodne svetlosti jednostavnim izborom prozora

Komentari

Autor: PR

13/10/2023

-

15:58

Pružite svom domu ili poslovnom prostoru adekvatnu dozu prirodne svetlosti jednostavnim izborom prozora
Pružite svom domu ili poslovnom prostoru adekvatnu dozu prirodne svetlosti jednostavnim izborom prozora - Copyright Robert Haas

veličina teksta

Aa Aa

Uloga dnevne svetlosti u očuvanju dobrog raspoloženja je dobro poznata, a zanimljivo je da ista povoljno utiče i na naš biološki sat, kao i na jačanje kostiju. Sunčeva svetlost prirodan je izvor vitamina D i postoji trend kod ljudi da sve više imaju potrebu za dnevnim svetlom i boljim pogledom u prostoru u kojem žive ili rade. Očekivano je zato da će arhitekte, projektanti i enterijeristi u budućnosti morati da vode više računa o svemu ovome.

Nivo svetlosti u domu regulišu prozori i od njihove veličine zavisi koliko ćemo dnevne svetlosti dobiti. Svi koji žive u kući ili potkrovlju, mogu sebi da obezbede više načina za povećanje dnevnog osvetljenja.

Kompanija Wienerberger pruža odlična rešenja koja odgovaraju na izazove savremenog života i želje za više dnevne svetlosti u kući. Tondach krovni prozori su odličan izbor za različite želje i potrebe svakoga.

Osim što život u potkrovlju čine atraktivnijim, istovremeno su savršena solucija za efikasnije upravljanje potrošnjom energije. Jedna od glavnih karakteristika Tondach krovnih prozora jeste da su punjeni plemenitim gasom argonom između stakala. To doprinosi vrhunskoj izolaciji staklenih proizvoda, a prirodna vuna i dihtung gume su tu da sačuvaju toplotu u domu, s tim da su prozori projektovani tako da sprečavaju bilo kakvu kondenzaciju.

Tomasz Zakrzewski/archifolio.pl

 

Tondach krovni prozori predstavljaju pametan element svakog krova, ali je jako važno da se vodi računa o njihovoj postavci. Oni daju širinu svakom krovu, ali ih je potrebno postaviti u predviđenom nagibu od 15 do 90 stepeni. Važno je obratiti pažnju i na stranu sveta na koju se postavlja prozor. Prozori na severnoj strani krova bi trebalo da budu veći jer nemaju direktnu sunčevu svetlost, a prozori na istočnoj strani će u jutarnjim časovima biti frontalno izloženi suncu, pa bi ugradnja zastora, ukoliko je spavaća soba na istočnoj strani, bila dobro rešenje, kako sunčeva svetlost ne bi skraćivala san tokom leta. Svakako, Tondach krovni prozori su rešenja koja će odgovoriti na standard savršenog života i pametnih krovova.

Osim svojih predispozicija koje se ogledaju u povećanju dnevne svetlosti i uštedi energije, Tondach krovni prozori će večeri učiniti romantičnijim. Zvezdane noći i uživanje u njima više ne moraju da zahtevaju boravak napolju jer se ta magija može posmatrati kroz Tondach krovne prozore, koje su samo deo modernih, pametnih i efikasnih rešenja kompanije Wienerberger.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin