Život

Italijan živi kao hobit i gradi selo kao iz Tolkinovih knjiga: Nikolasa podržali i glumci iz "Gospodara prstenova"

Komentari

Autor: Guardian

18/09/2021

-

23:29

Italijan živi kao hobit i gradi selo kao iz Tolkinovih knjiga: Nikolasa podržali i glumci iz "Gospodara prstenova"
Hobit - Copyright Instagram.com/myhobbitlife, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zvezde filma "Gospodar prstenova", među kojima je Ilajdža Vud, podržali su projekat jednog Italijana koji živi životom hobita i gradi svoj lični "Okrug" iz Tolkinove Srednje zemlje.

U seriji video poruka objavljenih na Instagramu, glumci koji su igrali hobite u filmu Pitera Džeksona, pozdravili su ideju Nikolasa Džentilea, 37-godišnjeg poslastičara, koji se oblači i živi kao hobit. Njegov životni cilj je da transformiše dva hektara zemlje koju ima u blizini grada Kjeti u pokrajini Abruco, u hobitsko selo.

"Ćao, ja sam Frodo. Pomozite Nikolasu da izgradi Okrug", rekao je Vud na italijanskom u videu koji je Džentile objavio na Instagram strani "My Hobbit Life" koja već ima preko 100.000 pratilaca.

U kratkoj video poruci, Vud je čestitao Džentileu na njegovom projektu, koji je opisao kao "neverovatan".

"Nadam se da te ova poruka zatiče u sreći, zdravlju i blagostanju. Došao sam na tvoju Instagram stranu i neverovatno je to što radiš. Dopadaju mi se kostimi, pojedinačne fotografije onoga što si uradio, slike ispred vatre, dok pušiš lulu... To je tako lepo. Svaka čast! Ne mogu da dočekam da pratim tvoj napredak i pratiću te na Instagramu. Ako se ikad nađem u tvojoj šumi, u tvom Okrugu, voleo bih da te posetim", rekao je glumac.

Oglasio se i škotski glumac Bili Bojd. 

"To sam ja, Pipin Tuk. Hajde da pomognemo Nikolasu da izgradi svoj Okrug, što bi, ja mislim, bila divna stvar!", poručio je on.

Hobit Džentile: Živim svoj san

Džentile, koji je veliki ljubitelj fantastike, rekao je za Gardijan da je odlučio da svoj hobitski život živi punim plućima.

"Neki misle da pokušavam da pobegnem od stvarnosti. Daleko od toga. Živim svoj san, svoju avanturu. Time što sam kupio to parče zemlje, uklonio sam je iz realnosti koja mi se ne sviđa i oblikujem je na način koji želim", rekao je on. 

Džentile je 27. avgusta zajedno sa prijateljima obučenim kao vilenjaci, patuljci, hobiti, čarobnjaci i ljudi iz Tolkinovih knjiga pešačio 290 kilometara od Kjetija do Napulja, kako bi bacili "jedan Prsten" u krater Vezuva. Prema njegovim rečima, to nije bila samo ekstravagantna šetnja, nego i poruka za širu javnost.

"Zemlji danas preti zagađenost i klimatska katastrofa, što su neprijatelji strašni koliko i Sauron. Želeli smo da pokažemo da i naša zemlja, kao Tolkinova Srednja zemlja, mora biti spasena i zaštićena", rekao je Džentile.

Podržao ga je i glumac Šon Ostin, koji je u filmu igrao Semvajza Gemdžija. 

"Znam da si pešačio 300 kilometara da baciš prsten u Vezuv. U Vezuv! To je neverovatno! Ne znam da li su italijanske planine Mordor, ali takav trud i rad su divni", rekao je Ostin.

Upitan kako se oseća kada vidi poruke glumaca iz "Gospodara prstenova", Džentile kaže:

"Njihova humanost i emocija koju pokazuju prema mom projektu ispunjavaju me ponosom i radošću. Shvatio sam da su vrlo skromni, jednostavni ljudi. Ukratko, kad pomislim na to, Vud, Bojd i Ostin su pravi hobiti", rekao je Džentile.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin