Život

Los koji je nosio gumu oko vrata dve godine konačno "oslobođen", ali ne bez posledica

Komentari

Autor: AP

14/10/2021

-

22:25

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u Koloradu saopštile su da je los koji je lutao po brdima sa automobilskom gumom oko vrata dve godine, konačno "oslobođen".

Četverogodišnji los težak je oko 270 kilograma, primećen je u subotu uveče jugozapadno od Denvera, i tu su ga pogodili strelicama za uspavljivanje.

Ljudi iz službe za zaštitu divljih životinja su morali da mu odseku rogove, jer drugačije čelični deo gume nije mogao da prođe.

"Radije bismo prerezali gumu, ali je situacija bila dinamična i morali smo da ga oslobodimo na bilo koji način", rekao je jedan od službenika, Skot Mardok.

Mardok i njegov kolega policajac Doson Svonson su procenili da je oko 16 kilograma uklonjeno sa glave losa, računajući i gumu i rogove.

Služba za zaštitu divljih životinja prvi put je uočila ovog losa u julu 2019. godine, a i tada mu je oko vrata stajala automobilska guma.

Kako kažu, do sada su videli brojne slučajeve - jeleni, losovi, medvedi i druge divlje životinje zapetljavale su se u brojne predmete poput ljuljaški, konopaca za sušenje veša, prazničnog osvetljenja, i drugog.

Komentari (0)

Magazin