Život

Objavljena prva fotografija tajnog venčanja Borisa Džonsona

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2021

-

12:44

Objavljena prva fotografija tajnog venčanja Borisa Džonsona
Objavljena prva fotografija tajnog venčanja Borisa Džonsona - Copyright Tanjug/Rebecca Fulton/Downing Street via AP

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Velike Britanije Boris Džonson venčao se sa dosadašnjom verenicom Keri Simonds, saopšteno je iz Dauning strita.

Džonson (56) i Simondsova (33) odlučili su da se venčaju u glavnoj katoličkoj katedrali u Londonu, udaljenoj samo 2,4 kilometra od Dauning strita, rezidencije britanskog premijera.

Nešto posle 13:30, turistima i posetiocima ove crkve sazidane u neo-vizantijskom stilu, iznenada je rečeno da se katedrala zatvara, a samo pola sata kasnije limuzina koja je prevozila nevestu stigla je na trg ispred glavnih, zapadnih vrata, udaljenih oko 300 metara od prometne stanice Viktorija.

Premijer i njegova nevesta venčali su se na privatnoj ceremoniji u Vestminsterskoj katedrali u prisustvu malobrojnih prijatelja i članova svojih porodica, prenosi AP.

U pripremama venčanja je učestvovalo samo nekoliko crkvenih zvaničnika, a 30 gostiju je pozvano u poslednji čas.

Mlada se odlučila za dugu, lepršavu belu haljinu, ali nije nosila veo, preneo je ranije tabloid londonski San.

Džonsonu je ovo treći brak, a njegovoj izabranici prvi, a par je najavio svadbenu proslavu tek za sledeće leto, 30. jula 2022. godine.

Pre Borisa Džonsona, poslednji britanski premijer koji je sklopio brak u toku svoga mandata bio je lord Liverpul, 1822. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin