Život

Deda Mraz Stanko posle 45 godina odlazi u penziju - paketiće deli i dok se oslanja na štap

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2021

-

16:46

Deda Mraz Stanko posle 45 godina odlazi u penziju - paketiće deli i dok se oslanja na štap
Deda Mraz Stanko posle 45 godina odlazi u penziju - paketiće deli i dok se oslanja na štap - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni pirotski Deda Mraz - Stanko Jovanović (75) posle 45 godina "dedamrazovskog staža" odlučio je da poslednjeg dana 2021. godine "okači dedamrazovsko odelo o klin" i ode u zasluženu penziju. Ovaj miljenik generacija Piroćanaca uveseljavao je na hiljade mališana u ovom gradu, a mnogo puta se dešavalo da je u nekim porodicama donosio radost u po dve i tri generacije. Na odlazak u penziju, kako je kazao za Tanjug, primorale su ga godine, ali i zdravlje, jer hoda oslanjajući se na štap, pa je odlučio da se povuče.

"Ove godine je 45. godina od kako sam Deda Mraz. Za ovu profesiju sam se opredelio zbog svog teškog detinjstva. Bio sam sedmo dete u porodici, živeli smo teško, u nemaštini, jedva se preživljavalo, nisam imao srećno detinjstvo. Zbog toga sam odlučio da budem Deda Mraz i da, ako već ja nisam bio srećan kao dete, donosim sreću mladim naraštajima u Pirotu. To sam sa uspehom činio 45 godina", kaže Jovanović za Tanjug.

Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

On je decenijama sa sobom vodio brojne domaće životinje koje gradska deca sve ređe imaju prilike da vide uživo.

"Sa sobom sam vodio magaricu Vidu, kozu Seku, jare Milicu, ovna Boška, plastičnog irvasa i ponosam sam za sve što sam učinio za našu decu i za naš grad", kaže popularni deda Stanko.

Njegov osećaj sreće jedino donekle narušava činjenica da nažalost nema ko da ga nasledi.

"Ima Deda Mrazova, ali su previše napadni, a dete nepogrešivo prepozna dobrog čoveka i prilazi dobrom čoveku. Neće dete da priđe svakome. Meni nikada novac nije bio u pravom planu već dečji osmeh i dečja radost, zato sam i omiljen bio i još jesam. Nadam se da će se pojaviti neki dobar čovek koji će nastaviti ono što sam ja radio 45 godina", kaže Jovanović za Tanjug.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin