Život

Više od 50 pasa preživelo avionsku nesreću na letu od Nju Orleansa do Viskonsina - čekaju ih novi vlasnici

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2022

-

23:46

Više od 50 pasa preživelo avionsku nesreću na letu od Nju Orleansa do Viskonsina - čekaju ih novi vlasnici
Više od 50 pasa preživelo avionsku nesreću na letu od Nju Orleansa do Viskonsina - čekaju ih novi vlasnici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 50 pasa koji su preživeli pad malog putničkog aviona na letu od Nju Orleansa do Viskonsina, moraće da nađe nove vlasnike i da bude udomljeno, piše Vašington post.

U nesreći su pilot, kopilot i jedan putnik, kao i većina pasa zadobili lakše povrede. Svi psi, među kojima su i štenci, trebalo bi da budu udomljeni nakon što su preživeli avionsku nesreću.

Mali dvomotorni turboelisni avion umesto na odredište sleteo je na snegom pokriven golf teren u Milvokiju, a potom nastavio kroz drveće, koje mu je otkinulo krila, i kližući se preko močvare, stigao i udario u drvo, gde se zaustavio.

Nadležne službe su prvo izvukle posadu i jednog putnika, a potom su iz trupa aviona izvlačili boksove u kojima su bili psi. I dalje je nepoznat razlog nesreće, navodi Vašington post.

Psi su na put krenuli u organizaciji Društva za zaštitu životinja koje je trebalo da ih prebaci u Viskonsin kako bi pronašli nove vlasnike.

Ubrzo posle nesreće Udruženje je zapocelo kampanju prikupljanja novca kako bi "pomogli u pokrivanju nepredviđenih medicinskih i drugih troškova proisteklih iz nesreće“. Za dva dana prikupili su više od 6.500 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin