Život

Preminula supermodel Tatjana Patic - delila pistu sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom, Kristi Tarlington

Komentari

Autor: RTS

11/01/2023

-

22:53

Preminula supermodel Tatjana Patic - delila pistu sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom, Kristi Tarlington
Preminula supermodel Tatjana Patic - delila pistu sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom, Kristi Tarlington - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Supermodel Tatjana Patic, poznata kao članica slavne petorke, koju je činila sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom i Kristi Tarlington, preminula je u 57. godini.

Tatjana je svojevremno proglašena za jednu od najlepših žena na svetu, a uručena joj je i titula "najmisterioznijeg modela".

Manekenka je u jednom trenutku rešila da se povuče iz javnosti kako bi se posvetila porodičnom životu, a u nekim izjavama - govorila je da "prezire dane svoje najveće slave".

Tako je u jednom intervjuu pre dve godine, izjavila da „nikada nije prodala svoju dušu".

Ipak, manekenstvom se bavila sve do 2019. godine, kada je prošetala pistom za brend "Etro" u Milanu.

Tatjana je rođena u Nemačkoj, odrasla u Švedskoj, a manekenstvom je počela da se bavi sa 17 godina, kada je u Stokholmu osvojila treće mesto na takmičenju Elit model luk.Nagrada je bila put u Pariz sa vremenski ograničenim ugovorom.Ipak, zvezda nije tako brzo rođena, jer je Tatjana dugo bila bez ozbiljnog angažmana.

Nakon što ju je primetio poznati fotograf Peter Lindberg, karijera joj kreće uzlaznom putanjom. Bila je na naslovnim stranama više od 200 najprestižnijih časopisa. Mnogi će je pamtiti po učešću u spotu Džordža Majkla za hit pesmu Fridom.

"Tatjana je oduvek bila evropski simbol šika", govorila je Ana Vintur, urednica Voga.

Uzrok smrti za sada nije objavljen. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin