Život

Mladunče bengalskog tigra koje je spaseno u Novom Meksiku pronašlo novi dom u Koloradu

Komentari

Autor: AP

19/02/2023

-

21:49

Mladunče bengalskog tigra koje je spaseno u Novom Meksiku pronašlo novi dom u Koloradu
Tanjug/AP/The Wild Animal Sanctuary - Copyright Tanjug/AP/The Wild Animal Sanctuary

veličina teksta

Aa Aa

Bengalsko mladunče tigra koje je policija Albukerkija pronašla u sanduku za pse prošlog meseca sada ima novi dom u Koloradu. Zvaničnici u zoološkom vrtu ABK BioPark, gde je četvoromesečno mladunče primalo negu, rekli su za Albukerki žurnal da je prebačen u Utočište za divlje životinje u Kinesburgu u Koloradu. 

Tamošnji staratelji su ga nazvali "Vojvoda" po nadimku grada Albukerkija, Duke Citi.

Tanjug/AP/The Wild Animal Sanctuary

 

Policajci u Albukerkiju ušli su sa nalogom za pretres 10. januara u dve rezidencije gde je neko, po anonimnoj prijavi, držao tigra. Vlasti su uočile krvavi trag i pratile ga do otključane prikolice gde je pronađen tigar. Novi Meksiko zabranjuje stanovnicima da drže tigrove kao kućne ljubimce, a Savezni zakon zabranjuje privatnim vlasnicima da na teritoriji SAD drže tigrove kao kućne ljubimce ili u svrhu razmnožavanja, piše AP.

Zvaničnici zoološkog vrta BioPark rekli su da mladunče nije moglo da ostane sa njima jer je previše „orijentisano na ljude“.

Takođe, na kraju će narasti do težine od preko 200 kilograma i sa dugim kandžama koje mogu da ubiju, a njihov zoo vrt nema takve kapacitete.

U Koloradu je morao da prođe 30-dnevni karantin. Za to vreme, zoološki vrt je radio sa Odeljenjem za divljač i ribu Novog Meksika kako bi pronašao stalni dom za mladunče. Pošto je njegova genetska loza bila nepoznata, životinja nije imala pravo na program uzgoja ili zoološki vrt akreditovan od strane Udruženja zooloških vrtova i akvarijuma.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin