Život

Amerikanci u Parizu: Malo više popili, pa prespavali u Ajfelovom tornju

Komentari

Autor: BBC

15/08/2023

-

21:00

Amerikanci u Parizu: Malo više popili, pa prespavali u Ajfelovom tornju
Amerikanci u Parizu: Malo više popili, pa prespavali u Ajfelovom tornju - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica američkih turista pronađena su kako spavaju unutar Ajfelove kule gde su ostali zatvoreni u pijanom stanju, saopštili su tužioci. Dvojicu muškaraca pronašli su pripadnici obezbeđenja u ranim jutarnjim satima u ponedeljak. 

Oni su kupili kartu da se popnu na pariski orijentir u nedelju oko 22:40  i preskočili bezbednosne barijere dok su se spuštali, saopštila je policija. 

Pronađeni su u oblasti koja je inače zatvorena za javnost između drugog i trećeg nivoa kule. 

Muškarci su se "izgleda zaglavili zbog toga što su bili pijani", rekli su pariski tužioci novinskoj agenciji AFP, prenosi BBC.

Specijalna vatrogasna jedinica za spasavanje ljudi sa visine poslata je da izvuče muškarce, prenela je agencija. Uobičajeno vreme otvaranja od 09:00 kasnilo je zbog otkrića pijanog dvojca. Oni nisu predstavljali nikakvu pretnju, rekao je Sete, operater Ajfelove kule u javnom vlasništvu. 

Obojicu je ispitala policija u Parizu, dok je Sete rekao da će podneti krivičnu prijavu. 

Do toga dolazi nakon što su dve dojave o podmetnutoj bombi na kuli u subotu primorale službe bezbednosti da u istom danu dva puta evakuišu čuveni istorijski simbol Pariza.

Francuska policija pokrenula je istragu nakon što su lažne pretnje bombom upućene putem objava na sajtu za igre i platformi za onlajn kontakt između građana i policije. 

Ajfelova kula, koja je izgrađena 1880-ih i visoka je 300 metara, privukla je 5,8 miliona posetilaca prošle godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin