Novosti

Planinski boutique hotel za sva čula i radosti i tokom zime i cele godine

Komentari

Autor: Euronews Srbija/PR

14/11/2023

-

17:03

Planinski boutique hotel za sva čula i radosti i tokom zime i cele godine
Hotel Nomad na Bjelašnici - Copyright Promo/Hotel Nomad

veličina teksta

Aa Aa

Arhitektonsko remek-delo, luksuzni i raznolik smeštaj, vrhunska usluga i sadržaji u nedirnutoj prirodi Bjelašnice, treće po visini planine u Bosni i Hercegovini, glavne su oznake Hotela Nomad,otvorenog pre dve godine.

Promo/Hotel Nomad

Veličanstvenost, ekskluzivnost i luksuz na samo pola sata od Sarajeva

Sve što nudi i cela atmosfera hotela na tragu je "Mountain Boutique Hotela" (planinskog butik-hotela) jer osim što je veličanstven u svakom smislu i smešten na planini, uslugama i sadržajima po meri i željama gostiju, te ugodnost unutrašnjeg ambijenta čini ga i ekskluzivnim i luksuznim.

Promo/Hotel Nomad

 

Jedinstvenost hotela, što ga i razlikuje od mnogih drugih po planinama Evrope, ogleda se i u blizini glavnog grada BiH, Sarajeva i svih njegovih sadržaja i međunarodnog aerodroma – od grada do hotela potrebno je oko 30 minuta, a od aerodroma svega 20 minuta.

To omogućava i jednostavniji dolazak do hotela, koji je otvoren cele godine za relaksirajući odmor, predah i "beg" od urbanog i užurbanog življenja, kao i za aktivan odmor sa istraživanjem lepota prirode Bjelašnice, planinarenje, šetnje i druge aktivnosti.

Održiva načela poslovanja uz poštovanje prirode za nezaboravno iskustvo

Hotel ima 51 sobu različitih veličina, wellness i spa, vrhunsku i modernu i autohtonu kuhinju i restoran, konferencijsku dvoranu i druge usluge i sadržaje, a poslovanje grade na temelju održivih načela, poštujući prirodnu baštinu u kojoj se nalaze.

Promo/Hotel Nomad

 

Spajajući moderno i tradicionalno, nove tehnologije, ljubaznost i stručnost svih zaposlenih u atraktivnu i autentičnu ponudu, u kojoj se pažnja posvećuje i najsitnijim detaljima, cilj im je od početka isti – da se gosti osećaju ugodno pri boravku u hotelu, da odlaze i vraćaju se opet zadovoljni nezaboravnim iskustvom koje su doživeli.

Promo/Hotel Nomad

 

Sve su to mogli videti i uveriti se u kvalitetnu ponude i novinari iz zemalja u regionu (Hrvatska, Slovenija, Srbija) kojima je tokom studijske posete predstavljen hotel, kada su i sami mogli učestvovati u raznim organizovanim aktivnostima, na čemu u hotelu, takođe, predano rade.

Zimska sezona - direktan skijaški put od hotela do skijaških staza

Poseta predstavnika medija organizovana je uoči početka zimske sezone, za koju hotel već ima dobre najave i rezervacije, jer se ističe posebnošću i lokacijom uz same skijaške staze, čime zimi i dodatno privlači ljubitelje skijanja i drugih zimskih radosti.

Promo/Hotel Nomad

Moderna žičara i poslednje pripreme na skijaškoj stazi uoči zimske sezone

Bjelašnica, čiji je najviši vrh na čak 2.067 metara n/m, je kao ski destinacija 'zabljesnula' tokom 14. zimskih Olimpijskih igara 1984. (Sarajevo i okolna mesta i planine), i to sa održavanjem muških alpskih trka na njenim stazama, koje su mnogi ocenili i nekim od najboljih i najizazovnijih u Evropi.

Tu je i Babin Do, turistički centar gde turisti dolaze cele godine, a nalazi se na 1.250 metara nadmorske visine i postao je i lokalni hotelski hotspot i centar za skijaški turizam s trgovinama, barovima, restoranima i suvenirnicom.

Uz to, hotel Nomad nalazi se na samoj moderno opremljenoj skijaškoj stazi s grejačima za pancerice što omogućava gostima vrhunsko i jedinstveno skijaško iskustvo.

Otvoreni za sve uz odličan odnos cene i kvaliteta

Spremne programe i aktivnosti za celu godinu, pa i zimsku sezonu hotel ima za sve vrste gostiju i uzraste, i mlade i starije, porodice sa decom, parove, za grupne ili individualne dolaske turista, a važan deo poslovanja je kongresni segment za poslovne ljude i skupove.

Promo/Hotel Nomad

 

Hotel odlikuje i odličan odnos cene i kvaliteta, dok je za vrhunsku kongresnu ponudu proglašen i jednim od vodeća tri hotela za kongresni turizam u regionu.

Od mnogih usluga koje hotel nudi, tu je i mogućnost prevoza za one koji ne dolaze sopstvenim, dostupno je i mnogo parking mesta, stanice za električno punjenje vozila i električni bicikli, a za relaksaciju i opuštanje tu je moderno opremljen wellness i spa centar na 550 metara četvornih sa

bazenom, saunama, fitnessom i drugim sadržajima s pogledom na očaravajuću prirodu.

Promo/Hotel Nomad

Adrenalinska vožnja po Bjelašnici

Nomadi iz davnina i danas

Zanimljiva je i povezanost hotela sa istorijom, jer se nazivom Nomad 'oslanja' i na davna vremena, od Rimskog carstva na dalje, i istorija nomada po tim planinskim vrletima, ljude koji su se tu sklanjali i živeli bežeći od progona, ili prenoseći veru, ili zbog trgovine, ili lutanja i drugih istorijskih razloga.

A i sadašnje čovečanstvo s razvojem turističke i industrije putovanja u svetu poslednjih šezdesetih godina postalo je zapravo „putujuće”, a turisti "moderni nomadi”.

Promo/Hotel Nomad

Direktori Hotela Nomad Adnan Selmanagić i Mesud Ljuhar Direktori Hotela Nomad Adnan Selmanagić i Mesud Ljuhar (foto: Ivan Valti)

"Izuzetna mi je čast što je hotel Nomad imao priliku da ugosti novinare iz regiona da uživaju u hotelu ali i da upoznaju sve lepote planine Bjelašnice. Spremni smo za zimsku sezonu, i sa velikim nestrpljenjem iščekujemo naše goste. Hotelski kapaciteti se popunjavaju i sada već mogu da najavim da nas očekuje jako dobra sezona", poručio je direktor hotela "Nomad" gospodin Mesud Ljuhar.

Hotel Nomad vas poziva da svoje praznike provedete u prekrasnom ambijentu nadomak Sarajeva, i da uživate u prirodi i u dobrom društvu.

Ponudu i dostupnost smeštaja, kao i posebne ponude možete pregledati na službenoj web stranici Hotela: https://hotelnomad.ba/.

Komentari (0)

Putovanja