Novosti

Seničić otkrio za koja mesta vlada veliko interesovanje za praznike: Među najtraženijima Vrnjačka, Soko i Prolom banja

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2024

-

16:45

Seničić otkrio za koja mesta vlada veliko interesovanje za praznike: Među najtraženijima Vrnjačka, Soko i Prolom banja
Seničić otkrio za koja mesta vlada veliko interesovanje za praznike: Među najtraženijima Vrnjačka, Soko i Prolom banja - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA Aleksandar Seničić rekao je danas da vlada veliko interesovanje za aranžmane i u zemlji i u inostranstvu tokom predstojećih praznika, a da su, kada je u pitanju Srbija među najtraženijim destinacijama Vrnjačka, Soko i Prolom banja kao i planine Kopaonik, Zlatibor i Tara.

"Interesovanje je bilo veliko jer imamo spojeno šest neradnih dana. Uglavnom su bili najtraženiji aranžmani koji se organizuju autobusom. Siguran sam da će se na tim polascima za one najupornije naći još po neko mesto. Kad je reč o avionskim aranžmanima, oni su uglavnom rasprodati još prošle nedelje", rekao je Seničić za Tanjug.

Kako je istakao, postoji mogućnost da se usled otkaza, pronađe neko mesto i na avio destinacijama i savetuje građane da ostanu uporni do poslednjeg trenutka.

"Slična je situacija i kad je reč o destinacijama u Srbiji. Veliki broj ljudi želi da ove praznike provede zajedno sa porodicom na nekoj destinaciji u Srbiji. Siguran sam da u je privatnom smeštaju moguće naći još uvek neko mesto", rekao je Seničić i dodao da su hotelski kapaciteti popunjeni i da je ostalo jako malo mesta.

Egipat jedino mesto gde već sad možete započeti letovanje

Kada su u pitanju avionski aranžmani Seničić kaže da najveće interesovanje u ovo doba godine uvek vlada za evropske gradove.

"Zahvaljujući tome što Srbija ima veliki broj direktnih letova prema raznim destinacijama u Evropi, imamo tu privilegiju i mogućnost da organizujemo vrlo jednostavno te direktne letove. Najveće interesovanje je bilo za jug Evrope - pre svega za Lisabon, pa onda Valensiju, Malagu, Barselonu, a u Italiji su to Bari, Bolonja, Rim i Milano", istakao je Seničić.

Kada su u pitanju centralnoevropske destinacije, Seničić ističe da najveće interesovanje vlada za aranžmanima u Amsterdamu, Pragu, Berlinu, Istanbulu, Atini.

"Takođe, tražena su mediteranske ostrva, mesta gde je jako lepo vreme, poput Malte i Kipra, ali tražen je i sever Afrike, Tunis i posebno Egipat.

"Egipt je jedina destinacija na kojoj možete da budete sigurni da ćete već započeti letnji odmor, obzirom da su temperature već preko 30 stepeni, a temperatura mora negde oko 26 stepeni celzijusa", ocenio je Seničić.

Na pitanje kako komentariše povećano interesovanje građana iako su gotovo svi aranžmani poskupeli, Seničić kaže da je to zbog toga što su i građani prepoznali da je u pitanju globalna inflacija i da ne zavisi od organizatora turističkih agencija.

"Sve oko nas je poskupelo poslednjih meseci i poslednjih godinu dana negde između 10-20 odsto. To je naravno prouzrokovalo i povećanje cena turističkih usluga. Dve velike globalne krize, ratovi u Ukrajini i u Gazi su doveli do poskupljenja pre svega cene goriva, a to utiče na cenu prevoza u velikoj meri", objašnjava Seničić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja