Novosti

Kipar skinuo Srbiju sa "zelene liste", sada važe drugačija pravila za ulazak u zemlju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, J.S.

11/08/2021

-

09:09

Kipar skinuo Srbiju sa "zelene liste", sada važe drugačija pravila za ulazak u zemlju
Limasol - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo zdravlja Kipra objavio je da se Srbija sa "zelene", prebačena u "narandžastu listu". To znači da naši državljani više neće moći da uđu na Kipar bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa.

Pored Srbije, kao "treće zemlje", na ovoj listi se nalaze i Bosna i Hercegovina, Katar, Kina, Hahrein i Saudiska Arabija. 

Države koje su članice EU, a takođe se nalaze na ovoj listi su: Belgija, Grčka, Italija, Hrvatska, Luksemburg, Švedska i Finska. 

Kako je pojašnjeno, putnici koji dolaze iz ovih zemalja, a koji nisu državljani Kipra ili su najbliži članovi porodica, mogu da idu na testiranje odmah po dolasku u ovu državu ukoliko nisu vakcinisani bar prvom dozom vakcine protiv koronavirusa. U ovu grupu spadaju i maloletnici starosti 16 i 18 godina, a nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili ako su u pitanju maloletni putnici starosti između 12 i 15 godina, kao i putnici koji nisu vakcinisani iz nekih medicinskih razloga.

"Ministarstvo zdravlja napominje da putnicii pokrivaju troškove testa, kao i da ostaju u karantinu dok ne dobiju retultate negativnog testa", navodi se na sajtu Ministarstva.

Putnici koji dolaze iz zemalja sa narandžaste liste mogu ući sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, a oni sa crvene liste uz ovaj test moraju da se testiraju i pri dolasku na Kipar.

Inače, Srbija je do sada nalazila na zelenoj listi zemalja čiji državljani su mogli da uđu na Kipar bez ograničenja. 

Komentari (0)

Putovanja