Novosti

Bali bi uskoro trebalo da se otvori za turiste: Kome će biti dozvoljeno putovanje na ovu egzotičnu destinaciju?

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CBSN

30/09/2021

-

11:05

Bali bi uskoro trebalo da se otvori za turiste: Kome će biti dozvoljeno putovanje na ovu egzotičnu destinaciju?
Bali bi uskoro trebalo da se otvori za turiste: Kome će biti dozvoljeno putovanje na ovu egzotičnu destinaciju? - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Indonezija preduzima korake kako bi uskoro mogla da se otvori za turiste. Ipak, verovatno u prvom krugu otvaranja građani Srbije još neće biti pušteni na popularne destinacije te zemlje, poput ostrva Bali.

Naime u projektu ponovnog otvaranja Indonezija je uključila i ostrva Bali, Bintan i Batam, zahvaljujući dobroj stopi vakcinacije, zdravstvenoj infrastrukturi i međunarodnoj potražnji, rekao je predstavnik indonežanskog Ministarstva turizma za CNBC.

Ponovno otvaranje Balija odlagano je nekoliko puta ove godine zbog epidemiološke situacije na ostrvu.

Prema rečima predstavnika, 17. septembra država je planirala da otvori Bali u oktobru. Međutim, datum ponovnog otvaranja tek treba da se objavi, dodao je.

Ipak, neće svi moći da uđu kada se ostrvo ponovo otvori.

"Za sada se razmatraju samo zemlje sa dobrom epidemiološkom situacijom, poput Južne Koreje, Japana, Singapura i Novog Zelanda. Australija će se najverovatnije uzeti u obzir kada postigne 80 odsto stope vakcinacije", rekao je portparol.

Državljani Republike Srbije trenutno ne mogu da uđu u Indoneziju, niti da tranzitiraju. I dalje je nepoznato kada bi ta država mogla da pusti i putnike iz Srbije u zemlju.

Bali je poznat kao jedna od najlepših tropskih destinacija za odmor. Sunce, živa kultura i unikatna predela samo su neki od razloga magične privlačnosti ostrva.

U 2019. godini, pre pandemije koronavirusa, Bali je posetilo oko 6,3 miliona stranih turista. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja