Novosti

Izrael popušta restrikcije za turiste, ali postoji poseban uslov o kojem se mora voditi računa

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2021

-

18:25

Izrael popušta restrikcije za turiste, ali postoji poseban uslov o kojem se mora voditi računa
Izrael popušta restrikcije za turiste, ali postoji poseban uslov o kojem se mora voditi računa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Turisti koji se nadaju da će posetiti Jerusalim ili Tel Aviv, nakon prošlonedeljne najave Izraela da će se otvoriti za neke vakcinisane inostrane putnike, trebalo bi najpre da pročitaju detaljno sva pravila ulaska u ovu zemlju pre nego što urade rezervaciju, upozorili su lokalni hotelijeri.

Nova pravila, koja će stupiti na snagu 1. novembra, uoči Božićne sezone, dozvoljavaju pojedinačnim turistima koji su primili treću dozu vakcine protiv kovida 19 da uđu u Izrael, ali ne ako je prošlo više od šest meseci od prijema poslednje doze, uz neke izuzetke, preneo je Rojters. To je ublažilo uzbuđenje među hotelijerima koji se nadaju poboljšanju oko 20 meseci nakon što je Izrael zabranio većini stranaca da dolazi u njihovu zemlju kako bi zaustavio širenje koronavirusa.

"Koliko je turista u svetu zaista dobilo treću dozu vakcine ili sedi tokom šestomesečnog perioda nakon druge doze?", zapitao se izvršni direktor Izraelskog udruženja hotela Jael Daniel.

Čak i ako su oba roditelja u porodici vakcinisana, njihova deca do 12 godina nisu, pa uglavnom ne mogu da dođu u Izrael.

Ova država ponudila je treću dozu vakcine Fajzer-BioNTek svim stanovnicima starijim od 12 godina, dok su druge zemlje, uključujući SAD, počele da daju vakcine, ali uglavnom starim osobama ili ljudima sa dodatnim zdravstvenim problemima. To znači da mnogi koji bi hteli da dođu, a primili su poslednju zonu pre 1. maja, ne mogu da uđu u Izrael.

Poslednjih meseci Izrael je dozvolio ulazak malih grupa vakcinisanih turista. Nova pravila izuzimaju takve grupe od šestomesečnog zahteva, sve dok oni rade PCR ili antigenske testove svakih 72 sarta tokom prve dve nedelje boravka. Danijeli je zatražio da vlada primeni slična pravila individualnim turistima.

"Mi samo želimo da olakšamo turistima, da bi se vratili. Ne možemo da kažemo koliko njih će moći da dođe u skladu sa novim pravilima", istakao je Danijeli.

Komentari (0)

Putovanja