Novosti

Ovogodišnji vaučeri podeljeni brže nego ikada: Koje desinacije su bile najposećenije?

Komentari

Autor: Euronews Srbija/T.M.

10/11/2021

-

10:10

Ovogodišnji vaučeri podeljeni brže nego ikada: Koje desinacije su bile najposećenije?
Ovogodišnji vaučeri podeljeni brže nego ikada: Koje desinacije su bile najposećenije? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za svoj odmor, građani su ove godine najčešće birali Sokobanju, Zlatibor i Vrnjačku Banju, objavilo je udruženje "Moja Srbija".

Takođe, veliko interesovanje je vladalo za Prolom Banju, Ribarsku Banju, Taru, Divčibare i Kopaonik.

"Subvencije koje su tokom nekoliko prethodnih godina date za razvoj domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, a sve veći broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji", ističe se u saopštenju.

Udruženje navodi da su se ovogodišnji vaučeri potrošili brže nego ikada.

"Pozivamo ugostitelje i hotelijere u Srbiji da se u što većem broju uključe u akciju i ponude svoje smeštajne kapacitete po subvencionisanim uslovima. Zadovoljni smo što je Vlada Srbije odlučila da nastavi akciju i tokom 2022. godine, a nadamo se da će nastavak uslediti i u narednim godinama nakon toga", izjavio je Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija".

Od uvođenja vaučera do danas, domaći turizam beleži svakodnevni rast, isitče "Moja Srbija", a hotelijeri i ugostitelji na osnovu uvećane tražnje investiraju u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta. U odnosu na 2014. godinu, kada nije bilo vaučera, promet je danas gotovo udvostručen, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da podela vaučera počne 1. januara 2022. godine

"Na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu", navodi udruženje "Moja Srbija".

Udruženje poziva sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja