Novosti

Seničić: Savet putnicima da iskoriste putovanja

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2021

-

23:44

Seničić: Savet putnicima da iskoriste putovanja
Seničić: Savet putnicima da iskoriste putovanja - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Savet svim putnicima koji nisu realizovali putovanja zbog pandemije koronavirusa je da je najsigurniji način da dođu do svog novca da iskoriste svoja putovanja, poručio je danas Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je danas da je produžen rok za zamenska putovanja do 31. decembra 2022. godine.

Seničić je naglasio da nije dovoljno to što su agencije radile samo tri meseca u protekle dve godine da bi se obezbedilo dovoljno novca da se pokriju troškovi koje su imali, kao i da u ovom treutku turističkih putovanja ima jako malo, a da je pitanje kako će se to odvijati zbog epidemije u narednom periodu.

Prema podacima YUTA, do sada je iskorišćeno 53 odsto zamenskih putovanja, što je daleko manje nego što se očekivalo da će biti realizovano i to je dovelo do problema egzistencije velikog broja turističkih agencija u Srbiji, naveo je Seničić.

On je za Tanjug TV rekao da je za sve one koji ne budu uspeli ili iz nekog razloga ne budu mogli da realizuju zamensko putovanje ostaje obaveza da se novac obezbedi 1. januara 2023. godine.

Ministarka Matić je izjavila da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojena izmena uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled pandemije kovida 19.

"Zbog pandemije i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, produžen je rok za korišćenje zamenskih putovanja do 31. decembra 2022. godine", rekla je Matić.

Komentari (0)

Putovanja