Novosti

Tvorac "srpskog Holivuda" ima novi plan: Zabavni park na Rudniku za "povratak u detinjstvo"

Komentari

Autor: Rina

27/12/2021

-

15:39

Tvorac "srpskog Holivuda" ima novi plan: Zabavni park na Rudniku za "povratak u detinjstvo"
Tvorac "srpskog Holivuda" ima novi plan: Zabavni park na Rudniku za "povratak u detinjstvo" - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Ivan Jakovljević, čovek koji je podigao natpis "Srpski Holivud"  na brdu Straževica na Rudniku, ima ideju i plan da na tom mestu, uz pomoć prijatelja, napravi jedinstveni zabavni park za odrasle koji bi ih "vraćao u detinjstvo".

Jakovljević je na istom mestu napravio i najveću ljuljašku u Srbiji, što je dodatno doprinelo popularizaciji planine, ali nova ideja podrazumeva i mnogo veća finansijska sredstva.

"Velika želja mi je da u narednom periodu mogu odraslim posetiocima 'Srpskog Holivuda' da izgradim atrakcije kao što su: velike tramboline koje mogu da izdrže veliku masu, zatim ogroman točak, odnosno panoramu, odakle bi turisti, iz ptičje perspektive, mogli da vide ceo rudnički kraj. Takođe i veliki rolerkoster, da iskoristimo prirodnu konfiguraciju terena za njegovo postavljanje", kazao je za Rinu Ivan Jakovljević.

On dodaje da bi posetioci koji, na primer, dođu peške do "Srpskog Holivuda" mogli samo da se "odvezu" nizbrdo do svojih automobila.

RINA

 

Priča sa "Srpskim Holivudom" je počela 2007. godine, kada je Jakovljević podigao kredit, kako bi izgradio istoimeni natpis u, kako kaže, slavu i čast sedme umetnosti kojom se i sâm amaterski bavi.

"Izgradnja natpisa je pokrenula turiste da kasnije dolaze u velikom broju u moje rodno selo Mutanj, a i na planinu Rudnik", naveo je on podsetivši da je sredinom 2010, duž puta kojim se od Ibarske magistrale dolazi do "Srpskog Holivuda", uz pomoć prijatelja izgradio i tematski park "Zemlja Čarobnjaka iz Oza", po uzoru na dečji film iz 1939, namenjen najmlađim posetiocima.

"Sky Swing", najveća ljuljaška u Srbiji, mesto je na kome turisti prave fantastične "selfije" i fotografije za svoje profile na društvenim mrežama, a ujedno se prisećaju i detinjstva.

RINA

"Sky Swing"

Od 2011. godine, na livadi ispod natpisa, poslednjeg vikenda u julu svake godine organizuje se filmski festival, a od ove godine sadržaji su obogaćeni platformom ljubavi "I Love You".

Jakovljević je ukazao na problem pristupnog puta i da se nada da će on biti asfaltiran.

"Tako bismo turistima koji nas posećuju mogli da olakšamo dolazak. Takođe, voleo bih kada bismo našli investitora za izgradnju restorana, jer, u sezoni, turisti bi voleli da imaju mesto gde bi mogli da nešto pojedu i popiju", naveo je on.

RINA

 

U susret narednoj godini kada Rudnik slavi 100 godina od kada je proglašen za vazdušnu banju, kaže kako veruje da uspešne godine za planinu tek dolaze.

"Srećan sam jer smo za 15 godina na 'Srpskom Holivudu' napravili destinaciju koja je mesto porodičnog okupljanja. Na Rudniku se sledeće godine završavaju radovi na dva otvorena bazena, uskoro i radovi na Vizitorskom centru tako da ono najbolje sledi", zaključio je Jakovljević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja