Novosti

Planina koju često nazivaju "krovom Šumadije" dobija vizitorski centar

Komentari

Autor: RINA

30/10/2021

-

18:39

Planina koju često nazivaju "krovom Šumadije" dobija vizitorski centar
Planina koju često nazivaju "krovom Šumadije" dobija vizitorski centar - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Planina Rudnik, popularni "krov Šumadije", već dugo se trudi da privuče turiste i da neko na nju "obrati pažnju" mimo uobičajenih komercijalnih sadržaja koji su zaposednuli druge srpske, slobodno se može reći, poznatije planine.

Vizitorski centar na Rudniku, čiji radovi teku planiranom dinamikom, nešto je što bi trebalo umnogome da izmeni fizionomiju centralne varošice Rudnik na istoimenoj šumadijskoj planini.

Vizitorski centar, čija se kompletna izgradnja očekuje do kraja 2022, dolazi na poziciju tzv. Jabučara, da bude "pri ruci" svima koji se šetaju varošicom, žive u njenom donjem delu, kao i ljudima koji su smešteni u gornjem, planinskom delu Rudnika, u privatnom smeštaju i po vikendicama, a prema najavama, u nekom budućem periodu, i skijašima, jer se priprema revitalizovanje stare rudničke skijaške staze.

RINA

 

"Izgradnja Vizitorskog centra na Rudniku, čija je planirana vrednost 27.250.000,00 dinara, krenula je u jesen 2019. godine i radovi do sada teku planiranom dinamikom. U toku je treća faza radova koja podrazumeva radove na instalacijama, ravnajućim podovima i malterisanju unutrašnjosti objekta. Predviđena vrednost ovih radova iznosi 8.100.000,00 dinara koju u potpunosti finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija", kazao je za RINU direktor TO Gornji Milanovac Desimir Ćalasan.

On dodaje da se završetak radova na kompletnoj izgradnji Vizitorskog centra kao i parterno uređenje okoline i bazena očekuje do kraja 2022. godine navodeći da se do sada nisu susreli sa bilo kakvim poteškoćama.

S obzirom da je, kako kaže, objekat multifunkcionalnog tipa i da će u sebi pored smeštajnih kapaciteta posedovati i kongresnu salu, prodavnicu kao i kancelarije Turističke organizacije, očekuje se da dâ dalji zamajac i značajan doprinos razvoju turizma rudničko-takovskog kraja.

RINA

 

"Takođe, na 100 metara od samog centra u toku je završna faza izgradnje novih bazena koji će upotpuniti turističku ponudu Rudnika. U toku je postavljanje turističke signalizacije - info-tabli, a za proleće je planirano obeležavanje i dve staze zdravlja", napominje Ćalasan.

Prema njegovim rečima, prošle nedelje je krenuo sa radom i zatvoreni bazen hotela "Kraljica" u centru Rudnika, što predstavlja dodatni sadržaj za sve njegove posetioce.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja