Novosti

Filipini se posle dve godine ponovo otvaraju za turizam

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2022

-

09:52

Filipini se posle dve godine ponovo otvaraju za turizam
Filipini se posle dve godine ponovo otvaraju za turizam - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Filipini su danas ukinuli dvogodišnju zabranu za ulazak stranih putnika zbog opadanja broja novih infekcija uzrokovanih omikron sojem virusa korona.

Strani putnici iz 157 zemalja koje imaju bezvizni aranžman sa Filipinima, i koji su u potpunosti vakcinisani i negativni su na virus, moći će da uđu u zemlju i više neće morati u karantin po dolasku, prenosi agencija AP.

Filipinska vlada je, takođe, ukinula sistem klasifikacije rizika koji je zabranjivao putovanja iz najteže pogođenih zemalja.

"Počećemo sa sledećim poglavljem na putu ka oporavku", izjavila je filipinska ministarka za turizam Berna Romulo-Pujat.

Ona je dodala da će ponovno otvaranje granice doprineti povratku radnih mesta i ostvarivanju prihoda u preduzećima i zajednicama koje imaju veze sa turizmom.

Filipini su uveli jedan od najdužih karantina na svetu i najstrože karantinske restrikcije kako bi ugušili pandemiju koja je izazvala najgoru ekonomsku recesiju u toj zemlji od 1940-ih i "pogurala" nezaposlenost na rekordne nivoe.

Više od milion Filipinaca izgubilo je posao u turističkim preduzećima i na određenim turističkim destinacijama samo u prvoj godini pandemije, prema vladinim statistikama.

Agencija AP navodi i da je više od 60 miliona od skoro 110 miliona Filipinaca u potpunosti vakcinisano protiv koronavirusa, a 8,2 miliona je primilo dopunsku dozu.

Komentari (0)

Putovanja