Novosti

"Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske": Veliko interesovanje na Sajmu turizma u Istanbulu

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2022

-

11:31

"Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske": Veliko interesovanje na Sajmu turizma u Istanbulu
"Beograd jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske": Veliko interesovanje na Sajmu turizma u Istanbulu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Istanbulu je otvoren Istočnomediteranski međunarodni sajam turizma i putovanja EMITT 2022, a na štandu Beograda predstavljena je raznovrsna turistička ponuda, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

"Beograd je jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz Turske i to potvrđuje činjenica da je ministar kulture i turizma Turske Mehmet Nuri Aksoj otvarajući sajam EMITT 2022 posetio štand Istanbula, a odmah potom štand Beograda", stoji u saopštenju TOB.

Kako se navodi u saopštenju, v.d direktora Turističke organizacije Srbije (TOB) Miodrag Popović rekao je za RTS da je ovo deseta godina otkako prestonica učestvuje na sajmu turizma u Turskoj navodeći da je poslednjih osam godina bilo izuzetno uspešno za Beograd.

"Naše dosadašnje promotivne aktivnosti i uspeh u promociji u Turskoj su omogućile odličnu polaznu osnovu koja nam daje za pravo da se nadamo da će gosti iz Turske ove i narednih godina ponovo biti među najbrojnijim turistima u Beogradu", rekao je Popović.

Dodao je da je Beograd na turskom tržištu nastavio tamo gde je stao 2020. godine zbog kovida i naveo da se zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije otvaraju nove mogućnosti za čitavu Srbiju.

U saopštenju se dodaje i da su se čelnici turističkih organizacija u razgovoru sa turskim ministrom složili da je veoma značajno otvaranje direktnog leta iz Ankare za Beograd, kao i letova iz Istanbula do Niša i Kraljeva.

Kako se navodi, u intervjuima za međunarodnu agenciju Anadolija i nacionalnu televiziju Turske TRT, Popović je predstavio novine u ukupnoj turističkoj ponudi Beograda, nove atrakcije i sadržaje koji će ove godine biti u fokusu za turiste.

Dodaje se i da je na sastanku sa osnivačem brenda Uzakrota, Gohanom Erdoganom, razgovarano o detaljima međunarodne konferencije koja će 8. aprila biti održana u Beogradu, ali i o mogućnostima za privlačenje turskih turista koji žive i rade u zapadnoj Evropi.

Štand Beograda i Srbije prvog dana sajma posetili su generalni konzul Konzulata Republike Srbije u Turskoj, Ivana Pejović, kao i počasni konzul iz Jedrena, Salih Akgul Fadžifejzović.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Marica

11.02.2022 14:56

Oni kod nas, a mi kod njih. Nije šala, 500 godina smo ratovali, sad smo k'o rod. :D Šalim se malo, ali zaista, mnogo nas baš voli Tursku. Planiram da ove godine putujem u Antaliju na odmor. Ako se situacija sredi, a daće Bog da bude tako, kupujem karte za royal charter service, i odoh tamo na brčkanje...

Putovanja