Novosti

Vakcinisanima više nije potreban PCR test za ulazak u Dubai

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/02/2022

-

09:06

Vakcinisanima više nije potreban PCR test za ulazak u Dubai
Vakcinisanima više nije potreban PCR test za ulazak u Dubai - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Potpuno vakcinisani turisti koji dolaze u Dubai više neće morati da imaju negativan PCR test jer ovaj emirat popušta ograničenja ua putovanja. Umesto toga, od putnika će se tražiti samo da pokažu odobreni sertifikat o vakcinaciji koji ima QR kod.

Međutim, PCR testovi će i dalje biti neophodni za nevakcinisane putnike - oni će morati da imaju negativan test urađen najviše 48 sati pre putovanja. Vlasti su takođe potvrdile da je nošenje maski na otvorenom sada opciono u Dubaiju i širom UAE, iako ostaje obavezno u zatvorenim javnim prostorima.

Restorani su se takođe vratili na 100 odsto kapaciteta po prvi put od početka 2020. godine. Kafei sa šišama takođe su vraćeni na 100 odsto kapaciteta, ali prema zakonu, prostorije za pušače moraju da dozvoljavaju prostor od dva kvadratna metra po osobi.

Kao odgovor na promenu, kompanija Emirejts sa sedištem u Dubaiju saopštila je da će putnicima koji lete sa njima ka UAE sada biti potreban samo dokaz o vakcinaciji, a ne negativan PCR test. U Abu Dabiju, Nacionalna uprava za vanredne situacije i upravljanje katastrofama uklonila je zelenu listu za putovanja.

Takođe je ukinut zahtev za "zelenom propusnicom" Al Hosn za prelazak granice između Abu Dabija i Dubaija. Propusnica ostaje uslov za one koji žele da uđu u javne prostore, kao što su tržni centri i restorani.

Komentari (0)

Putovanja