Novosti

Na Međunarodnom sajam turizma u Beogradu posebno interesovanje za destinacije u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2022

-

12:27

Na Međunarodnom sajam turizma u Beogradu posebno interesovanje za destinacije u Srbiji
Na Međunarodnom sajam turizma u Beogradu posebno interesovanje za destinacije u Srbiji - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni sajam  turizma u Beogradu, 43. po redu, koji je počeo pre dva dana, dosad je privukao značajno interesovanje posetilaca za turistička putovanja, first-minute ponude i aranžmane koje su agencije i tur-operateri specijalno pripremili, saopštilo je danas Ministarsvo trgovimne, turizma i telekomunikacija.

Posebno interesovanje vladalo je za ponude u vezi sa domaćim turizmom, za turističke kapacitete i destinacije u Srbiji, dok je informacije o pogodnostima i aktuelnim uslovima za putovanja tokom prvog dana ovog sajma zatražilo čak 7.833 posetilaca, navodi se u saopštenju.

Na poslovnoj B2B platformi evidentirano je 4.500 pregleda i zakazano više od 370 sastanaka u specijalno dizajniranom prostoru u Hali 1.

Ovu aktivnost Beogradski sajam realizuje u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva.

Takođe, održan je i veliki broj sastanaka i na štandovima turističkih agencija i organizacija, navodi ministarstvo.

Štand TOS-a posetili gosti iz zemlje i inostranstva

Tokom prva dva dana sajma turizma štand Turističke organizacije Srbije posetili su mnogobrojni gosti iz inostranstva i zemlje, kao i veliki broj medija, a potpisani su i dokumenti o saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i Federacijom kulinara Srbije.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović ugostila je ministra turizma Izraela Joela Razvozova, sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj saradnji u oblasti turizma, a štand TOS-a posetila je i delegacija Republike Srpske na čelu sa ministarkom za turizam i trgovinu Suzanom Gašić.

Taktilnu izložbu dva Narodna muzeja, iz Požarevca i Leskovca, na štandu Turističke organizacije Srbije posetila je sekretar Saveza slepih Srbije Jelena Stojanović koja je prenela svoja zapažanja o potrebama i teškoćama na koje nailaze osobe sa oštećenim vidom u turizmu, saopštio je TOS.

Potpredsednik najveće avio kompanije iz Turske Omer Faruk Sonmez je sa Labović razgovarao o modalitetima dalje saradnje, promociji na tržištu Turske i brojnim svetskim destinacijama sa kojima je Turkish Airlines povezan.

Labović je na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore potpisala Protokol o saradnji dve nacionalne turističke organizacije sa direktorkom te organizacije Anom Tripković Marković, navodi se u saopštenju i dodaje da su tom prilikom istakle promocije turizma u obe zemlje, kao i mogućnost zajedničkog nastupa na dalekim tržištima.

Osim toga, potpisan je i Memorandum o saradnji sa Federacijom kulinara Srbije, sa ciljem jačanja promotivnih aktivnosti u sferi gastronomije. Gošća TOS-a tokom drugog dana sajma bila je pomoćnica ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Orlić koja se na štandu upoznala sa novoosmišljenim brendom "SRBIJA. Doživi!".

Organizovanjem okruglog stola sa predstvanicima lokalnih turističkih organizacija, TOS je kao domaćin na galeriji svog štanda inicirala zajedničke promotivne aktivnosti na domaćem tržištu i tržištima regiona.

Kako se navodi, okrugli sto se pokazao kao najbolje mesto za razmenu mišljenja i pravljenje planova za predstojeće periode.

"Kako su prva dva dana protekla u znaku susreta sa kolegama iz sveta turizma i potpisivanju značajnih dokumenata o saradnjama u nastavku preostala dva dana sajma očekujemo veći broj ostalih posetilaca zainteresovanih za lepote turizma i nove doživljaje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je štand Turističke organizacije Srbije u hali 4 Beogradskog sajma prepun informacija i kulture, znanja i virtuelnih doživljaja, iskustava moderene i srednjevekovne Srbije kao i zanimljivih atrakcija i nagrada.

Komentari (0)

Putovanja