Novosti

Crna Gora nikad jeftinija: Noćenje u Budvi već od 40, a u ovom gradu možete iznajmiti apartman na plaži za samo 20 evra

Komentari

Autor: Tara Tomović

23/04/2022

-

16:59

Crna Gora nikad jeftinija: Noćenje u Budvi već od 40, a u ovom gradu možete iznajmiti apartman na plaži za samo 20 evra
Crna Gora nikad jeftinija: Noćenje u Budvi već od 40, a u ovom gradu možete iznajmiti apartman na plaži za samo 20 evra - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Najave za predstojeću letnju sezonu su dobre, a ukoliko pandemija bude kontrolisana, a i geopolitička situacija stabilna, ovo bi moglo biti prvo leto koje će umnogome podsećati na ono 2019. godine.

Jedna od zemalja koja se aktivno sprema za novu sezonu je i Crna Gora koja, u odnosu na prošlu godinu nije značajno menjala cene, pa tako nudi smeštaj za svačiji džep. Štaviše, čini se da su na Budvanskoj rivijeri, zbog izostanka ruskih i ukrajinskih turista cene čak i niže nego prethodnih godina.

Tradicionalno i uprkos pojeftinjenju, cene apartmana i hotelskog smeštaja najviše su na Budvanskoj rivijeri, dok na Ulcinjskoj možete pronaći izuzetan smeštaj u blizini plaže po veoma niskim cenama. Boka Kotorska je dosta raznovrsnija, a u zavisnosti od mesta do mesta variraju i cene.

Pročitajte detaljno šta da očekujete ovog leta u Crnoj Gori.

Ulcinj od 20 evra

Neke od najlepših plaža nalaze se upravo u opštini Ulcinj, a ovaj grad doista ima mnogo toga da ponudi. Iznajmljivanje apartmana početkom jula za dve osobe i na samo par stotina metara od plaže kreće se već od 20 evra za dve osobe. Apartmani koji se nalaze u razdaljini do 200 metara od plaže su nešto skuplji i njihova cena je u proseku 30 evra. U mestima nadomak Ulcinja, kao što su Dobre Vode ili Utjeha, noćenje za dve osobe možete naći za 15 do 20 evra. S druge strane, cene na Adi Bojani se kreću u proseku od 40 evra.

Unsplash

 

Cene noćenja u hotelima su nešto više i kreću se od 50 evra u onima sa tri zvezdice, dok su u proseku oko 100 evra po noćenju u onim sa četiri. Najskuplji hotel na Ulcinjskoj rivijeri je svakako Azul Beach Resort Montenegro by Karisma na bazi AI po ceni noćenja od 260 evra, što je opet i dvostruko jeftinije u odnosu na istu uslugu na Budvanskoj rivijeri.

Budva od 40 evra

Cena noćenja u gradu, na par stotina metara od Slovenske plaže u proseku košta već od 40 evra za dve osobe, pa naviše. S druge strane, apartmani u Starom gradu kreću se od 100 evra po noćenju, pa treba izdvojiti više novca ako želite da budete u centru zbivanja. Zanimljivo je da ništa manje ne koštaju ni apartmani u Bečićima i Petrovcu koji su nadomak Budve. U ovim oblastima čak i kuće koje se nalaze na 800 metara od plaže, drže cene od minimum 40 evra po noćenju.

Što se tiče Svetog Stefana, zanimljivo je da se ovde oslikava svojevrsni kontrast. Dok postoji nekoliko opcija od 40 evra po noćenju u vidu apartmanskog smeštaja, ipak prednjače luks vile sa bazenima koje nude noćenje po ceni od 100 evra - pa, čak iako se nalaze na istoj udaljenosti od plaže kao i one jeftinije.

profimedia

 

Najskuplje hotelsko noćenje pak, je svakako u budvanskom Dakli rizortu gde košta "tričavih" 495 evra po noćenju, Astoriji blizu 200, a u proseku se cene u hotelima sa četiri zvezdice kreću od 130 do 150 evra, a onim od tri do 80 evra. Hotel Slovenska plaža nudi noćenje po ceni od 114 evra, a bečićki Splendid 257.

Tivat od 30 evra

Savršeno mesto za ljubitelje noćnih šetnji u Porto Montenegru, ali i za one koji ne mogu da prelome da li bi radije letovali u zalivu ili na otvorenom moru. Blizina poluostrva Luštica i Boke Kotorske pruža mogućnost za svakodnevno menjanje plaža, zbog čega je važna i lokacija smeštaja. Skromniji apartmani koji imaju ono neophodno kreću se već od 30 evra po noćenju, dok su oni bliži Porto Montenegru staju već od 50 evra, pa naviše.

profimedia

 

Suprotno povoljnim apartmanima, tu su tivatski hoteli, a za čuveni Nikki Beach Montenegro treba izdvojiti 500 evra po noćenju, a za Regent Porto Montenegro 452. Hotel Chedi Luštica Bay nudi noćenje po ceni od 449 evra po noćenju, a Boutique Hotel La Roche 465. Hoteli sa četiri zvezdice pak, kao što su Pine ili Franca nude noćenja od 120 evra.

Boka Kotorska već od 28 evra

Premda sam grad Kotor ne obiluje kvalitetnim plažama, postoje turisti kojima je važan sam boravak u gradu i njegovoj okolini, tako se u srcu Starog grada mogu naći apartmani već od 40 evra, pa naviše. Za trideset evra može se naći i apartman van Starog grada. S druge strane, popularna Bijela je možda jedno od najjeftinijih odredišta u Boki gde se cene noćenja u apartmanskom smeštaju kreću već od 28 evra, dok je Perast nešto skuplji sa minimalnim cenama od 30 evra.

Valja imati na umu da su mnoge stare vile pretvorene u moderne butik hotele, te shodno tome na pomenutim destinacijama postoje i oni koji nude noćenje za 70 i više evra. Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista Herceg Novi nudi noćenje za dvoje po cenama već od 35 evra, dok su oni apartmani bliži gradskoj plaži u proseku oko 50 evra.

Unsplash

 

Cene u hotelima sa četiri zvedice u Perastu su u proseku od 100 do 130 evra, dok je hotel Carine u Bijeloj čak 200 evra po noćenju. Hotel Palmon Bay u Herceg Novom nudi nešto povoljniju varijantu u koju je uključen i doručak po ceni od 94 evra, dok je Iberostar nešto skuplji sa cenom od 222 evra, ali podrazumeva All Inclusive uslugu. Cenu drži i Blue Kotor Bay (264 evra), dok u samom Kotoru ima pregršt butik hotela sa cenom noćenja već od 70 evra.

Napomena: Navedene cene se odnose na smeštaj za dve osobe početkom jula.

 

Komentari (0)

Putovanja