Novosti

Airbnb se vraća "u normalu" - nema više povraćaja novca u slučaju kovida 19

Komentari

Autor: Euronews Srbija, T.T.

29/04/2022

-

19:46

Airbnb se vraća "u normalu" - nema više povraćaja novca u slučaju kovida 19
Airbnb se vraća "u normalu" - nema više povraćaja novca u slučaju kovida 19 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Airbnb je danas objavio da uskoro više neće nuditi povraćaj sredstava u slučaju obolevanja od kovida 19, što konkretno podrazumeva slučajeve kada se gost ili domaćin razboli od ove bolesti.

Počevši od 31. maja, politika otkazivanja Airbnb smeštaja će se primenjivati "kao i obično", iako određene rezervacije napravljene pre 31. maja i dalje mogu da ispunjavaju uslove za povraćaj novca ako se kvalifikuju prema politici kompanije, navodi se iz Airbnb-a.

Airbnb je rekao da je promena napravljena u konsultaciji sa medicinskim savetnicima.

"Neki u industriji putovanja prekinuli su sa ovom vrstom politike još pre nekoliko meseci, dok je drugi nikada nisu ni pružali. Smatramo da je sada pravo vreme da preduzmemo isti korak", navodi se u saopštenju.

Na početku pandemije virusa korona, Airbnb je proširio svoju politiku o vanrednim situacijama koje podrazumevaju otkazivanje, kako bi pokrio rizike koji se odnose na novi virus, omogućavajući gostima da otkažu i dobiju puni povraćaj novca, kao i domaćinima da otkažu predstojeće rezervacije bez ikakvog kažnjavanja.

"Skoro dve trećne svetske populacije primio je najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida. I mnoge zemlje su sada implementirale planove za život sa kovidom 19 jer on postaje deo našeg sveta", navodi se u objavi.

Dok mnoge kompanije, poput Airbnb-a pozivaju na "povratak u normalu", ujedno podstaknute ekonomskim i političkim pritiscima (Uber i Lift su ukinuli obavezno nošenje maski u vozilima), stručnjaci upozoravaju da pandemija nije u potpunosti prošla. Tako je u nekim delovima sveta broj obolelih i dalje u porastu.

 

 

Komentari (0)

Putovanja