Novosti

Kilometarska kolona na izlazu iz Grčke, kako je na ostalim graničnim prelazima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Voria.gr, Tanjug

16/07/2022

-

16:45

Kilometarska kolona na izlazu iz Grčke, kako je na ostalim graničnim prelazima
Kilometarska kolona na izlazu iz Grčke, kako je na ostalim graničnim prelazima - Copyright EPA/GEORGI LICOVSKI

veličina teksta

Aa Aa

Na graničnom prelazu Evzoni, u izlaznom smeru iz Grčke, od jutros se stvorila kolona vozila duga nekoliko kilometara.

Prema inforacijama portala Voria.gr, većina vozila u koloni su iz Srbije i Severne Makedonije. Razlog za ovoliku gužvu je smena putnika koje dolaze preko turističkih agencija, ali i sopstvenim vozilima.

S druge strane, na putevima u Hrvatskog od ranog jutra je pojačan saobraćaj, posebno u smeru ka moru, blizu turističkih centara na obali, kao i na graničnim prelazima sa Srbijom, Slovenijom i BiH na izlasku iz zemlje. Saobraćaj je pojačan i u trajketnim lukama i pristaništima.

Saobraćaj je posebno pojačan na autoputevima A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, kao i Ličkoj i Jadranskoj magistrali, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba, preneli su hrvatski mediji.

Turistička sezona pojačala je saobraćaj i na Horgošu koji je najfrekventiji granični prelaz u Srbiji, pa se od jutros takođe beleže velike gužve.

Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku oko četiri do pet sati, a dostupno im je pet traka. Ukupno vreme zadržavanja se odnosi na prelazak srpske i mađarske granice.

Komentari (0)

Putovanja