Novosti

Direktor Rajanera: Recite zbogom avionskim kartama od 10 evra

Komentari

Autor: BBC

11/08/2022

-

13:07

Direktor Rajanera: Recite zbogom avionskim kartama od 10 evra
Direktor Rajanera: Recite zbogom avionskim kartama od 10 evra - Copyright EPA/TOMS KALNINS

veličina teksta

Aa Aa

Putnici više neće imati priliku da kupuju jeftine avionske karte od 10 evra u narednim godinama, zahvaljujući rastućim cenama goriva, saopštio je direktor avio-kompanije Ryanair Majkl O'Liri u razgovoru za BBC Radio 4.

Prosečna cena taksi će porasti sa oko 40 evra na otprilike 50 u narednih pet godina. Uprkos tome, O'Liri veruje da će putnici i dalje nastaviti često da lete.

"Nema sumnje da su na dnu tržišta naše zaista jeftine promotivne cene - od jedan evro, od 0,99 evra, čak i cene karata od 9,99 - ali, mislim da ih nećete viđati u narednih nekoliko godina", rekao je on.

Istakao da je Rajaner ove godine upravljao situacijom na aerodromima - na kojima je nedostatak osoblja dovodio do kašnjenja i otkazivanja letova, bolje od mnogih konkurentskih kompanija jer su počeli da regrutuju i obučavaju kabinsko osoblje i pilote još prošlog novembra.

O'Liri je rekao da se "nada" da će problemi na aerodromima u Ujedinjenom Kraljevstvu biti rešeni do sledećeg leta, ali je rekao da bi Bregzit mogao da nastavi da stvara izazove prilikom zapošljavanja osoblja.

 

Komentari (0)

Putovanja