Novosti

Srbija sve popularnija za turiste iz Bugarske: Beograd na listi više od 30 agencija iz Sofije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/10/2022

-

18:48

Srbija sve popularnija za turiste iz Bugarske: Beograd na listi više od 30 agencija iz Sofije
Knez Mihailova ulica - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Više od 30 turističkih agencija iz Sofije planira da od 1. decembra do 27. januara 2023.godine vodi bugarske turiste u Srbiju i Beograd, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda (TOB).

Turistička organizacija Beograda je uz kolege iz Srbije, Niša, Vrnjačke i Sokobanje predstavila nove programe i pozvala komšije da u još većem broju dođu u našu zemlju, navedeno je u saopštenju.

"Broj bugarskih turista povećan je za 120 odsto u odnosu na prethodnu godinu", rekao je Slobodan Unković, zamenik direktora TOB-a.

Svi znaju da su bugarski turisti uvek u Top 10 gostiju u Beogradu, ali mnoge su iznenadile reči zamenice bugarskog ministra turizma, Mariele Modeve, stoji u saopštenju TOB.

"Srbija i Beograd su četvrti na listi želja bugarskih turista kao mesto na koje žele da putuju", rekla je Modeva.

Turističke agencije iz Sofije su posle promocije imale B2B sastanke sa srpskim hotelijerima koji su posle toga zadovoljno trljaju ruke.

Kako je rekao Bajko Bajkov, vlasnik najveće bugarske agencije "Bohemija", Bugari u Srbiji najviše vole provod, odnosno života.

"To kako igrate, pevate i umete da se veselite! Imam po 20 autobusa godišnje i više 20 godina radim u Beograd i nikada neću prestati", naveo je on.

Komentari (0)

Putovanja