Novosti

Srpski turisti ostavljeni na cedilu u Grčkoj? "Gea Tours" ih odvezla, pa preko Fejsbuka otkazala povratak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/06/2021

-

15:13

Srpski turisti ostavljeni na cedilu u Grčkoj? "Gea Tours" ih odvezla, pa preko Fejsbuka otkazala povratak
Pixabay; Geatours.rs - Copyright Pixabay; Geatours.rs

veličina teksta

Aa Aa

Kombi prevoznik Gea Tours koji je odvezao putnike iz Srbije u Grčku pre samo nekoliko dana, objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da obustavlja prevoz za Grčku do daljnjeg. Tako turisti koje su u subotu odvezli, ostaju bez prevoza za povratak kući.

Putnici, koje je Gea odvezla u Grčku smatraju da su ostavljeni na cedilu i dovedeni u praktično bezizlaznu situaciju. Oni su reagovali su objavu prevoznika na "Fejsbuk" stranici, tvrdeći, između ostalog, da im je od strane "Gea tursa" garantovan povratak u Srbiji. 

"Baš mi je drago što ste nas prvo odvezli u Grčku, rekli 10 puta kad sam vas zvala da je siguran povratak, a ja sada sa trogodišnjim detetom treba da se 'snalazim' za povratak, jer se vama ne isplati da vraćate propisan broj ljudi", napisala je jedna od putnica ispod objave ovog prevoznika, koja je ubrzo obrisana.

Euronews Srbija pokušao je da kontaktira "Gea turs", ali oni nisu želeli da komentarišu. Kako su naveli, trenutno u prostorijama "Gea tursa" nema nikoga ko bi mogao da odgovari na pitanje i da "ne mogu to da dalje da komentarišu". 

Gea turs je, naime, prethodno, na svojoj Fejsbuk stranici postavila neobično obaveštenje u kome je navela da obustavlja prevoz sa Grčkom do daljeg, tvrdeći da ih grčke pogranične službe "reketiraju". 

"Usled toga što grčke pogranične službe onemogućаvaju nesmetan kombi prevoz, nismo u mogućnosti da nastavimo sa prevozom na ovoj destinaciji do daljnjeg. Ukoliko dođe do promena, blagovremeno ćemo vas obavestiti na Fejsbuk i Instagram nalogu i na našem sajtu. Ekipa Gea Tours-a", navodi se u saopštenju agencije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gea Tours (@gea_tours)

Drugi prevoznici nemaju problema

Direktor poslovnog udruženja drumskih prevoznika "Srbija Transport", Goran Aleksić, potvrdio je to za Euronews Srbija.

"Mi nemamo informaciju da je neko od drugih prevoznika imao bilo kakvih problema na grčkoj granici", istakao je.

U nastavku, iz Gea Tours navode i da "nije samo do ogromnih i bezrazložnih kazni, mučenja putnika i vozača".

"Radi se i o tehničkoj nemogućnosti da vozimo za Grčku. Jednostavno nas reketiraju i stavljaju do znanja da smo nepoželjni. Nas nema ko da zaštiti na graničnim prelazima ma koliko putnika vozili. Strašno nam je krivo što se to događa sa zemljom koja nam je kao prijateljska...", navodi se i dodaje da to što se dešava nema veze sa grčkim propisima, već da putnike voze "njihovi redovni prevoznici". 

U, međuvremenu, putnici koje je Gea pre nekoliko dana ostavila u Grčkoj ne znaju kako da se vrate kući i navode da su dobili informacije da prevoznik sa kojim su doputovali neće doći po njih. Jedna od njih za "Mondo" navodi da je već prilikom prelaska granice bilo čudnih okolnosti. 

"Preko njih smo došlu u Grčku prošle subote. Bilo je čudno to što smo morali da pređemo granicu tako što je četvoro putnika bilo u kombiju, dok je četvoro moralo da preprešači granicu. Rečeno nam je da je to zbog ograničenog broja putnika u vozilu. Kada smo stigli u Grčku, videli smo objavu na društvenim mrežama da Gea tours više neće da obavlja prevoz do Grčke i iz Grčke. Kada smo pitali o čemu se radi, rekli su nam da moramo da se snađemo sami i da neće doći po nas ugovorenog datuma", kaže E.G za Mondo. 

 

Komentari (1)

jovan katanic

01.07.2021 20:19

Ko voli najbolje da putuje svojimkolima, kamp opremom i satorom, pa ga nece izneveriti cak ni hotel a ne autoprevoznik. Ja sam tako letovao u Grckoj, "Gold BIc" kamp letovaliste, samo ima komaraca.

Putovanja