Novosti

Plaže na egzotičnom ostrvu potpuno prazne: Broj zaraženih visok bez obzira na 71 odsto vakcinisanih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/07/2021

-

09:55

Plaže na egzotičnom ostrvu potpuno prazne: Broj zaraženih visok bez obzira na 71 odsto vakcinisanih
Bali - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na stotine kontrolnih punktova postavljeno je širom Indonezije, u cilju vlasti da spreče širenje koronavirusa, jer je broj zaraženih naglo porastao u poslednjih nekoliko nedelja. Ostrvo Bali, popularna turistčka destinacija, takođe je zatvoreno za strane državljane.

"Postavljamo patrole na 21 lokaciju gde je inače najveća gužva", rekao je šef nacionalne saobraćajne policije Indonezije na konferenciji za novinare.

Pojačana kontrola, kao i blokiranje pojedinih saobraćajnih deonica, odnosiće se pre svega na ostrvo Java, koje ima najviše stanovnika u zemlji, kao i na Bali, jednu od najpopularnijih turističkih destinacija.

Oko 21.000 policajaca i vojnika sprovodiće nove mere, a na kontrolnim punktovima će se putnici nasumično testirati.

Predsednik Indonezije je u petak proglasio novi "lokdaun", koji bi trebalo da traje do kraja jula, kako bi se situacija sa koronavirusom stavila pod kontrolu.

Parkovi, tržni centri, restorani i verski objekti su zatvoreni, kao i sve kompanije čije poslovanje nije apsoluno neophodno.

profimedia

 

S obzirom na popularnost Balija među turistima i njegovu ekonomsku važnost za čitavu zemlju, imunizacija je na ovom ostrvu imala prioritet, pa je tako do sada vakcinisano oko 71 odsto stanovnika.

U poslednje vreme, Bali beleži oko 200 novozaraženih dnevno, zbog čega i dalje ostaje zatvoren za međunarodni turizam, bez obzira na to da li su oni koji žele da ga posete vakcinisani ili ne.

Tamo mogu da putuju samo državljani Indonezije, kao i oni koji imaju posebne dozvole.

Komentari (0)

Putovanja