Novosti

Porast incidenata tokom avionskih letova zbog korišćenja elektronskih cigareta

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

12:45

Porast incidenata tokom avionskih letova zbog korišćenja elektronskih cigareta
Avion - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Korišćenje elektronskih cigareta u avionima dovelo je do porasta "nepredviđenih incidenata sa putnicima" tokom letova, saopšteno je iz udruženje avio-kompanija.

Nova istraživanja otkrivaju da je prošle godine za 37 odsto porastao broj incidenata iako se očekivalo da će ih biti manje nakon ukidanja obaveznog nošenja zaštitnih maski, prenosi Tajms.

Najčešći razlog za incidente između putnika i posade aviona je nepoštovanje pravila i zakona u vazdušnom saobraćaju, pre svih korišćenje elektronskih cigareta, vajpa i sličnih uređaja u avionskim kabinama ili toaletima.

Izvori iz civilne avio industrije kažu da je korišćenje takvih uređaja izazvalo "veliku glavobolju" za kabinsko osoblje, iako su ovi uređaji zabranjeni na svim letovima, kao i cigarete.

"Trend rasta ovakvih incidenata je zabrinjavajući. Putnici i posada imaju pravo na siguran i bezbedan let. Zbog toga putnici moraju da poštuju uputstva posade", izjavio je Konrad Kliford, zamenik generalnog direktora Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj na konferenciji u Istanbulu.
 

Komentari (0)

Putovanja