Novosti

Er Srbija uvela direktne letove između Beograda i Palerma

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

13:41

Er Srbija uvela direktne letove između Beograda i Palerma
Er Srbija uvela direktne letove između Beograda i Palerma - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je danas, letom JU558, uspostavila novu liniju između Beograda i Palerma.

Do administrativnog centra Sicilije, nacionalna avio-kompanija saobraćaće sa Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd, dva puta nedeljno, svake srede i subote, tokom cele letnje sezone.

Inauguracioni let Er Srbije dočekan je na aerodromu "Falkone Borselino" (Falcone Borsellino), smeštenom u Punta Raisi, 35 kilometara od centra Palerma, navedeno je u saopštenju srpskog nacionalnog avioprevoznika.

"Spoj istorije, tradicije, kulture i zabave, čini Palermo veoma atraktivnim za odmor, privlačeći podjednako one koji vole aktivna putovanja, ali i one koji bi radije odmarali na plaži, uz knjigu. Uvođenjem direktne avio-linije do tog grada, omogućili smo putnicima da do tog italijanskog ostrva stignu za nešto manje od dva sata. Uz direktne letove do Katanije, koje smo nedavno uveli, putnici su u prilici da kombinuju letove i tako upoznaju celu Siciliju. Verujemo da će mnogi iskoristiti tu priliku", kaže Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije".

Palermo je primorska metropola koja pleni bojama, mirisima i ukusima. U toj evropskoj prestonici ulične hrane obavezno isprobajte ulične specijalitete i to rukama, jer tako rade pravi Sicilijanci. Ne smete otići iz Palerma a da niste probali Palermo sfincione dugu, meku picu sa sosom od luka, sicilijanskim caciocavallo sirom, prezlama, origanom i inćunima. Kada se umorite od šetnje, nedaleko od Palerma čeka vas plaža "Mondello" sa finim peskom i kristalno čistim morem, navodi se u saopštenju.

Iz Palerma, preko Beograda, Er Srbija omogućava i dobre konekcije do drugih gradova u svojoj mreži kao što je Diseldorf, Cirih, Amsterdam, Pariz, Istanbul, Beč, Ljubljana, Zagreb, Berlin, Oslo i Štutgart.

 

Komentari (0)

Putovanja