Novosti

Er Srbija: Danas odstupanja od reda letenja zbog kvara na aerodromu, Vesić: Vansi duguje odgovore na mnoga pitanja

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2023

-

10:17

Er Srbija: Danas odstupanja od reda letenja zbog kvara na aerodromu, Vesić: Vansi duguje odgovore na mnoga pitanja
Er Srbija: Danas odstupanja od reda letenja zbog kvara na aerodromu, Vesić: Vansi duguje odgovore na mnoga pitanja - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Er Srbija najavila je za danas moguća odstupanja od planiranog reda letenja zbog kvara sistema za pregled prtljaga na beogradskom aerodromu.

Povodom situacije na aerodromu Nikola Tesla, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je, kako je naveo, hitno sutra u 8 sati na sastanak rukovodstvo francuske kompanije Vansi koje prema koncesionom ugovoru rukovodi aerodromom u Beogradu.

"Na aerodromu pred poletanje prvog aviona za Čikago predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je zamolio kompaniju Vansi da montiraju nove trake i da zaposle više ljudi. Ali nije vredelo pošto izgleda nisu čuli šta je predsednik rekao", kaže Vesić.

Ministar Vesić je rekao da kompanija Vansi duguje odgovore na mnogo pitanja na sutrašnjem sastanku počev od toga zašto nemaju dovoljno zaposlenih, pa do toga zašto im ne radi oprema koju su sami kupili i birali.

"Imaju 24 sata, do sutra ujutru, da pripreme plan kako će da reše problem u kome su se našli. Srbija će iskoristiti sva svoja prava koja nam daje koncesioni ugovor u ovakvim situacijama. Srbija je sve svoje obaveze prema koncesionom ugovoru ispunila. Isto očekujemo od koncesionara", naglasio je Vesić.

"Danas moguća značajna odstupanja od planiranog reda letenja"

Er Srbija poziva putnike da dođu na Aerodrom Nikola Tesla najmanje dva i po sata pre planiranog poletanja zbog velikih gužvi.

Zbog pomenutog kvara, koji se desio u jutarnjim časovima, danas su moguća značajna odstupanja od planiranog reda letenja avio-kompanija koje poleću sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd, uključujući i Er Srbiju, najavljuje se u saopštenju.

Promene su nastale tokom jutarnjeg talasa, ali je vrlo moguće da će uticati na posledična kašnjenja tokom čitavog dana i večeri, navodi Er Srbija. 

Nadležne službe Er Srbije u neprekidnom su kontaktu sa službama Aerodroma Nikola Tesla Beograd i preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se ublaže posledice po putnike i saobraćaj prilagodi novonastalim okolnostima, dodaje se u saopštenju. 

Putnici mogu da dobiju više informacija preko Kontakt centra Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, ili da posete veb-sajt airserbia.com ili stranice Er Srbije na društvenim mrežama, zaključuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Bojan

22.06.2023 13:40

Jel Er Srbija duguje odgovor za preveliku ekspanziju, a nedovoljan broj aviona?

Putovanja